YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevi idaresinin teşvik ettiği mahkumlar 'kitap kurdu' oldu

Sakarya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler geçen yıl 5 bin 500'e...

Sakarya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler geçen yıl 5 bin 500'e yakın kitap okudu. Mahkûmların bu yıl hedefi ise 6 bin kitap okumak.
Cezaevi yönetimi, ortalama 900 tutuklu ve hükümlünün boş vaktini değerlendirmeleri için bir yıl önce kitap okuma kampanyası başlattı. Dünya klasikleri, roman ve daha birçok türden binlerce kitabın yer aldığı zengin bir kütüphane oluşturuldu. Cezaevinde görevli 3 eğitimci tarafından tutuklu ve hükümlülere kitap okumanın önemi anlatılarak okumaları teşvik edildi. Kampanya ile geçen yıl 5 bin 500’ün üzerinde kitap okundu.
Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, okuma kampanyasının devam ettiğini belirterek, okuma yazma bilen tutuklu ve hükümlülerin kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bazı mahkumların ayda birkaç kitap bitirdiğini ifade eden Sönmez, “Okuma kampanyası büyük ilgi gördü. Bu sebeple kütüphanemizi sürekli zenginleştiriyoruz. Geçen sene 6 bine yakın kitap okundu. Bu sene okunan kitap sayısının 6 bini geçmesini bekliyoruz. Kitap okumayı sürekli teşvik ediyoruz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler