YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saü Tıp Fakültesi Öğrencileri Bilinçli Antibiyotik Kullanılması İçin Vatandaşları Uyardı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri bilinçli antibiyotik kullanımı için vatandaşları bilgilendiriyor.Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı...

Saü Tıp Fakültesi Öğrencileri Bilinçli Antibiyotik Kullanılması İçin Vatandaşları Uyardı

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri bilinçli antibiyotik kullanımı için vatandaşları bilgilendiriyor.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı Antibiyotik Kullanımı Çalışma Grubu Antibiyotik kullanımı konusunda halkı bilgilendirdi. 18 Kasım ‘Antibiyotik Farkındalık Günü’ kapsamında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Karabay nezaretinde gerçekleştirilen etkinlik, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Öğrenci Grubu Başkanı Elif Başaran, "Antibiyotikler yaklaşık yarım yüzyıl önce keşfedildiğinde bir çok enfeksiyon hastalığı rahatlıkla tedavi edilebiliyordu. Deyim yerindeyse altın çağı yaşıyordu. Ancak dünyada antibiyotiklerin yanlış kullanımı bakterilerin direnç kazanmasına neden oluyor. Bu da tedaviyi güçleştiriyor ve yüksek ekonomik maliyetlere neden oluyor” dedi.

SAÜ tıp Fakültesi öğrencileri AKM önüne kurdukları stantla vatandaşlara Antibiyotiklerin yalnızca bakteriyel enfeksiyonlarda işe yaradı belirtildi. Antibiyotiklerin nezle ve gripte bir faydasının olmadığının vurgulandığı etkinlikte grip ya da diğer enfeksiyonlarda alınan antibiyotiklerin daha sonra vücutta bağışıklık yaptığı ve tedavi sürecini uzattığı kaydedildi.

Tıp Fakültesi Öğrenci Grubu Başkanı Elif Başaran amaçlarının halkın antibiyotiklerin kullanılmasına karşı bilgilenmesi amacıyla çeşitli yerlerde stantlar kurarak toplumun sıkça kullandığı panolara görseller asarak, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini açıkladı.

Antibiyotiklerin nerede kullanıp nerede kullanılmayacağı konusunda çalışmaların süreceğini ifade eden Başaran gereksiz kullanımı engellemek ve halkın akılcı antibiyotik kullanmasını sağlamak için bilimsel çalışmalara imza atmak istediklerini de dile getirdi.

Başaran, “Halkımızın yoğun olarak kullandığı AVM’lerde bu tür çalışmaları sürdürmek isterdik. Ne yazık ki bu konuda izin alamadık. Eğer böyle olmasaydı daha çok insanımızı bu konuda bilinçli hale getirecektik” diye konuştu.

Bu tür çalışmaların Sakarya’da hizmet veren hastanelerde devam edeceğini anlatan Başaran çalışmalarına destek veren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Genel sekreter Metin Küçük’e Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’e çalışmalarını koordine eden Prof. Dr. Oğuz Karabay’a ve vatandaşlara teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler