YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güneş Yanıkları Kanser Riskini Artırıyor

SAMSUN (AA)  - ANIL KURU - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk, özellikle çocukluk döneminde maruz kalınan ultraviyole ışınlarının (UV), yaz tatillerinde oluşan ciddi güneş yanıklarının ya da uzun süre dışarıda kalmanın neden olduğu değişikliklerin, ileri yaşlarda kanser gelişimine neden olabileceğini bildirdi.

Korunmak için geniş kenarlı şapka Prof. Dr. Şentürk, özellikle güneş ışınlarının yoğun olduğu öğle saatlerinde güneşten uzak durulması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bol sıvı alımına özen göstermek lazım. İnce ve hafif giysiler tercih edilmeli, geniş kenarlı şapka takılmalı. Kullandığımız gözlük UV filtreli olmalı. Güneşe çıkılacaksa el ve yüz gibi bölgelere en az 30 koruma faktörlü losyonlar kullanılması önerilir. Bu losyonları güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürmeli, 2 saatte bir ya da yüzme sonrası yenilenmeli.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler