YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seyirci çekebilmek için gelinlikle gezdiler

Samsun'da sanatsever 7 genç kız, tiyatro oyununun izleyici çekebilmek için gelinlik giyip sokak sokak gezdi.

Seyirci çekebilmek için gelinlikle gezdiler

Samsun'da sanatsever 7 genç kız, Gazi Sahnesinde Eylül ayında gösterime giren bir oyunun izleyici oranının düşük olması üzerine gelinlik giyip sokağa çıkarak tiyatroya seyirci çekmeye çalıştı.

Gazi Sahnesi'nde Eylül ayında gösterime giren iki perdelik ''Vay Başımıza Gelenler'' adlı oyunun seyirci potansiyelinin 15-20 ile sınırlı kalmasını fark eden bir grup sanatsever, tiyatroya destek için ilginç bir yöntem uygulandı.

Sanatsever 7 genç kız, gelinlik giyerek sokağa çıkıp söz konusu tiyatro oyunu için karşılarına çıkan herkesi oyunu izlemeye davet etti. Tiyatroya destek olmak isteyen gençlerden Aylin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eylül ayından itibaren sahnelenen ve ortalama 15 ile 20 kişiye oynayan 'Vay Başımıza Gelenler' adlı oyuna izleyici çekebilmek için arkadaşlarıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bir gelinlik firmasıyla anlaşarak kiraladıkları gelinlikleri arkadaşlarıyla birlikte giyip sokağa çıktıklarını belirten Özdemir, ''Vatandaşların tiyatroya karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla böyle bir çalışma içine girdik. Sokaktaki vatandaşlara tiyatro ve sahnelenen oyun hakkında bilgi vererek sanata ve sanatçıya destek olmaya davet ettik. Bu şekilde tiyatroya ve oyunculara destek olmak istedik'' diye konuştu.

Kendilerinin tiyatro gönüllüleri olduklarını ifade eden Arzu Öztürk ise, ''Biz tiyatro gönüllüleri olarak böyle bir organizasyon yaptık. Tiyatroya birazcık destek verebildiysek ne mutlu bize'' dedi.

''TİYATROLAR PERDELERİNİ KAPATIYOR''
Samsun Seyir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Öner Yıldırım da, Eylül ayından itibaren 'Vay başımıza gelenler' adlı iki perdelik komedi oyununu sanatseverlerin beğenisine sunduklarını ifade etti. Tiyatroya olan ilgisizlikten yakınan Yıldırım, ''Türkiye'nin en büyük sorunu, tiyatrolara gösterilmeyen ilgi. Bu yüzden bazı tiyatrolar perdelerini kapatmaktalar. Sanatsever arkadaşlarımızın bize olan bu desteği takdire şayandır. Kendilerine nazik davranışlarından ötürü teşekkür ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Oyun hakkında da bilgi veren Yıldırım, ''Oyunumuzda sosyal hayatın içinde insanlara dokunan olayları mizahı bir şekilde ele alıyoruz. Yani hayatın içinde olan olayları sergiliyoruz. Herkesi oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz'' dedi.

Oyun öncesinde seyircilere gelinliklerle kısa bir defile sunan genç kızlar, daha sonra izleyicilerle birlikte oyunu izledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler