YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol istasyonuna silahlı baskın kamerada

Şanlıurfa'da petrol istasyonuna düzenlenen, iki kardeşin öldüğü silahlı saldırı, güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Petrol istasyonuna silahlı baskın kamerada

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde önceki gün petrol istasyonuna düzenlenen, iki kardeşin hayatını kaybettiği silahlı saldırı, güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişinin de serbest bırakıldığı belirtildi.

Suruç İlçesi Yönlü köyü yolunda bulunan Özçeliktenler petrol istasyonunun sahipleri Bilal ve Deyyan Çelikten kardeşler, 9 Ağustos gecesi saat 23.40 sıralarında iş yerindeki kamelya altında otururken yanlarına PKK'lı olduğu iddia edilen iki kiş geldi.

PKK’lı olduğu belirtilen kişiler, Çelikten kardeşlerden haraç istedi. İki kardeş olumsuz yanıt verince tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce PKK'lılar, her iki kardeşin üzerine kurşun yağdırdı. Teröristler kaçarken, Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çelikten
kardeşler, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Petrol istasyonuna silahlı baskın kamerada | www.mynet.com/video

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI Petrol istasyonunda yaşanan silahlı saldırı, güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Çelikten kardeşlerin kurşunlardan korunmak için koştuğu ve silahla karşılık verdiği ortaya çıktı. Kurşunların bazılarının petrol istasyonundaki pompaların bulunduğu alana ve iş yerinin yazıhane olarak kullanılan bölümüne isabet ettiği görüldü.

PKK HARAÇ İSTEMİŞ Yaşamını yitiren iki kardeşin ağabeyi Kamil Çelikten, "Benim kardeşlerimi katledenler partidir. Kimse ileri geri, konuşmasın. Benden iki ve üç gün önce haraç adı altında para istediler. Ben ise kanımın son damlasına kadar savaşırım. Yine de onlara haraç vermem. Alınteri ile kazanmışım. Bu yüzden kardeşlerimi katlettiler. Allah bunların belasını versin. Bunların özgürlüklerinin, bunların barışlarının içi boş " şeklinde konuşarak gözyaşı döktü.

GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİ SERBEST Olayla ilgili soruşturma başlatan güvenlik güçleri, dün gece 17 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, Genel İş Sendikası işyeri temsilcisinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden B.K., Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen diğer 5 kişi de savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

PKK BÖLGEDE HARAÇ TOPLUYOR Sözde demokratik özerklik ilanından sonra "vergi vermeyiz" diyen BDP'lilerin bölgedeki işadamları ve esnaflardan tehdit ve şantajla sözde Demokratik Özerklik vergisi adı altında haraç aldıkları belirtiliyor. Bundan kısa bir süre önce de Bingöl'e yatırım yapan Bingöllü bir işadamı kaçırılıp serbest bırakılmıştı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler