YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'da çocuk kaçırma gerginliği

Şanlıurfa Suruç'ta, hırsızlık amacıyla geldikleri ve 2 çocuğu kaçırmak istedikleri iddia edilen 6 kişi, gerginliğe neden oldu.

Şanlıurfa'da çocuk kaçırma gerginliği

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, hırsızlık amacıyla geldikleri ve 2 çocuğu kaçırmak istedikleri iddia edilen 4 kadın 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen yaklaşık 500 kişilik öfkeli kalabalığı polisi güçlükle sakinleştirirken, linçten kurtarılarak gözaltına alınan 4’ü kadın 6 kişinin ise hırsızlık için ilçeye geldikleri ortaya çıktı.

Suruç’ta öğle saatlerinde, ilçe çıkışında bir çocuğun kadınlar tarafından yoldan alınıp otomobile bindirildiğini gören vatandaşlar, çocuğun kaçırılmak istendiğini düşündü. Mahalle sakinleri çocuğu kaçırmak istediklerini iddia ettikleri otomobilin önünü kesip, içerisinde bulunan 4’ü kadın 6 kişiye saldırmaya başladı. Vatandaşların ihbarda bulunması üzerine olay yerine giden polis, linç edilmek istenen şüphelileri güçlükle öfkeli kalabalığın elinden alıp Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi.

'ORGAN MAFYASI’ SÖYLENTİSİ YAYILDI Şüpheliler polis gözetiminde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, kısa süre içerisinde ilçede gözaltına alınan 6 şüphelinin organ mafyası üyesi olduklarını ve çocuğun organlarını alma amaçla kaçırmak istedikleri söylentisi yayıldı. Organ mafyası söylentisinin yayılmasının ardından kısa süre içerisinde 500 kişi gruplar halinde İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.
KALABALIK, ŞÜPHELİLERİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan öfkeli kalabalık, gözaltındaki şüphelilerin çocuk kaçırmak için Suruç’a geldiklerini iddia edip kendilerine verilmesini istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne girmeye kalkışan kalabalık, polislerce engellendi. Yoğun kalabalık ve gerginlik üzerine Şanlıurfa’dan çok sayıda çevik kuvvet özel harekat polisi Suruç’a takviye olarak gönderildi. Zırhlı araçlar ile Suruç’a giden polisler, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde etten duvar örerek kalabalığın taşkınlık çıkarmaması için önlem aldı.
HIRSIZLIK İÇİN GELMİŞLER Gözaltında tutulan birbirine akraba olan Bahar M., Suna M., Döndü M., Sevda M., Erkan M. ve Sezai M. isimli şüphelilerin hırsızlıktan sabıkalı oldukları ortaya çıktı. Suruç’a da aynı amaçla Kırıkkale’den geldiklerini söyleyen şüpheliler, "Hırsızlık amaçlı olarak buraya geldik. İlçede dolaşırken aniden önümüze çıkan bir çocuğa çarptık. Küçük çocuğu bunun için yoldan alıp hastaneye götürmek istedik. Çocuğu kaçırdığımızı düşünenlerin saldırısına uğradık" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SAKİNLEŞTİRDİ Sorgulanan 6 şüpheli gözetim altında tutulurken, kalabalığı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şen sakinleştirmek için çabaladı. Megafon ile kalabalığa seslenen Şen, şüphelilerin çocuk kaçırma gibi bir düşünceleri olmadığını ifade edip, polisin her türlü yasal işlemi sürdürdüğünü söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Şen’in uzun süren çabasının ardından sakinleştirilen kalabalık, yaklaşık 4 saatlik bekleyişin ardından dağılmaya başladı. Kalabalık akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden ayrılırken, polis olası gerginlik ihtimaline karşı güvenlik önlemlerini artırdı.

Gözaltında tutulan şüphelilerin ise yarın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler