YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzman çavuş kaçakçıları kovalarken şehit düştü

Jandarma Uzman Çavuş Servet Demir, kaçakçıları kovalarken şehit düştü

Uzman çavuş kaçakçıları kovalarken şehit düştü

Şanlıurfa’nın Harran İlçesinde, Suriye sınırına göreve giderken kullandığı sivil askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Servet Demir‘in cenazesi, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye’ye gönderildi. Hiçbir şeyden habersiz olan şehit Uzman Çavuş’un 4 yaşındaki oğlunun babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun yanında oyun oynadığı görüldü.

KAÇAKÇILARI KOVALARKEN ŞEHİT OLDU

Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli 36 yaşındaki Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Servet Demir, dün kaçakçılık olaylarıyla ilgili çalışma yamak üzere görevli olarak Akçakale İlçesindeki Suriye sınırına giderken saat 18’00 sıralarında kullandığı sivil askeri araç Aslankuyusu köyü Soylu mezrası yakınlarında devrildi. Kazada, sürücü Uzman Çavuş Servet Demir ile yanında bulunan ve ismi açıklanmayan bir asker yaralandı.

Kazayı gören köylülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine ambulans ve çok sayıda jandarma sevk edildi. Yaralı Uzman Çavuş ile ismi açıklanmayan asker kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi. Yaralı askerlerden durumu ağır olan iki çocuk babası Uzman Çavuş Servet Demir (36) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Şehit Uzman Çavuş için bugün sabah görev yaptığı Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şehit Uzman Çavuş'un eşi Pınar Demir, annesi Meryem Demir, 8 yaşındaki kızı Hilal, 4 yaşındaki oğlu Hasan ile bazı daire müdürleri ile silah arkadaşları katıldı. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tören için görev yaptığı alay komutanlığına getirildi.

Şehidin eşi Pınar Demir ile annesi Meryem Demir gözyaşlarına boğulurken, hiçbir şeyden habersiz olan 4 yaşındaki Hasan'ın Türk bayrağına sarılı babasının tabutunun yanında oyun oynadığı görüldü. Küçük yaşta babasız kalan Hasan zaman zaman babasının tabutuna bakarken, ablası 8 yaşındaki Hilal de oturduğu yerde gözyaşlarına boğuldu.Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık’ın okuduğu duanın ardından şehit Uzman Çavuş Servet Demir ambulansla memleketi Osmaniye’ye gönderildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler