YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hain saldırıda şehit sayısı 6'ya yükseldi

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, yaralı sayısının 10 olduğu bildirildi.

Hain saldırıda şehit sayısı 6'ya yükseldi

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, yaralı sayısının 10 olduğu bildirildi.

ŞEHİT HABERİ İZMİR'E DÜŞTÜ
ŞEHİDİN ANTALYA'DAKİ EVİNDE MATEM VAR

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına saldırı düzenlediği hatırlatıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ (GALERİ)

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada şehit sayısının 6, yaralı sayısının 10 olduğu belirtilen açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Yaralıların tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi.

Operasyonda ilk belirlemelere göre 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Siirt Valiliğinin daha önceki açıklamasında 6 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

YOLA MAYIN DÖŞEDİLER
Teröristlerin Belenoluk Köyü’ne takviye askerlerin gelmesini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Bunun üzerine Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristler ateş açınca helikopterler inişte güçlük yaşadı. Bu kez devreye Kobra helikopterler girdi. Kobra helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı ve bombaladı. Çatışmada 3 terörist de öldürüldü. Yaralanan 10 asker helikopterle Siirt ve Şırnak’taki hastanelere gönderildi. Çatışma nedeniyle Siirt’te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı.Terör örgütü PKK, yaklaşık 20 aydır bu boyutta karakol baskını yapmamıştı. Terör örgütünün en son büyük karakol baskını Tunceli’de gerçekleşti. Nazımiye’deki Sarıyayla Karakolu’nu basan teröristler 4 askeri şehit etti. Son 25 yıldaki karakol baskınlarında 316 asker şehit edildi.

K**ÖYLÜLERİ SİPER ALDILAR**
Siirt’e 132 kilometre mesafede olan Belenoluk Köyü’nün girişindeki jandarma karakoluna saldıran teröristlere askerler karşılık verdi. Çıkan çatışma sürerken havadan takviye birliklerin gelmesi üzerine teröristler, karakola 500 metre mesafedeki Belenoluk Köyü’ne kaçtı. Şiddetli çatışmalar köyde de devam etti.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi.

Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, Pervari ilçesine bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'naterörörgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Er Önder Turgay (Mardin), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) ve Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün (Şırnak) şehit olduğunu bildirdi.

Saldırıda 10 askerin de yaralandığını belirten Vali Çolak, yaralı askerlerin tedavilerinin Şırnak Asker Hastanesi'nde devam ettiğini kaydetti.

Vali Çolak, saldırı sonrası çıkan çatışmada 1'i kadın 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini de ifade ederek, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Çolak, açıklamasında karakola yapılan saldırıyı nefretle kınadığını kaydetti.

Bu arada şehit askerlerin cenazelerinin Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

ŞEHİTLER İÇİN DİYARBAKIR'DA TÖREN DÜZENLENECEK Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü jandarma karakoluna teröristlerin düzenlediği saldırıda Şehit düşen 6 asker için Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlenecek.

Dün gece Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü karakoluna teröristlerce uzun namlulu silahlar, bomba ve roketatarlarla düzelenen saldırıda şehit düşen İzmir Bayındır doğumlu Jandarma Başçavuş Erdal Canbulat, İzmir doğumlu Jandarma Er Önder Turgay, Sinop Bayburt doğumlu Jandarma Er Ömer Dursun ve ismi alınmayan 3 şehit için Diyarbakır'da cenaze düzenlenmesi bekleniyor. Saldırının ardından helikopterlerle köye sevk edilen takviye birliklerin desteği ile cenazeleri olay yerinden helikopterle alınarak Şırnak askeri hastaneye kaldırılan şehitler, bu sabah saatlerinde helikopterlerle Diyarbakır'a sevk edildi.

Diyarbakır'da bugün saat 12.00 sıralarında cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Teröristler karakola saldırdı: 6 şehit | www.mynet.com/video

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler