YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pervari savaş alanına döndü

Siirt'in Pervari İlçesi'nde PKK'lı teröristerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada çok sayıda ev ve işyeri zarar gördü.

Pervari savaş alanına döndü

Siirt'in Pervari İlçesi'nde kamu binalarına saldıran PKK'lı terörister ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonrası ortaya çıkan görüntüler, gece boyunca yaşananları gözler önüne serdi. 4 vatandaşın yaralandığı saldırıda, roketatarlar ve uzun namlulu silahların isabet ettiği çok sayıda ev ve işyeri büyük hasar gördü. Saldırı sonrası kaçan teröristlerin, öldürülen 2 arkadaşlarının cesetlerinin altında bomba yerleştirerek tuzaklama yaptığı belirlendi.

Pervari'de dün saat 20.00 sıralarında PKK'lı teröristler değişik noktalardan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü binalarına yönelik roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sürürken, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'dan ilçeye Sikorsky helikopterlerle özel eğitimle komandolar gönderildi. Saldırıda yaralanan 4 sivil vatandaş, Pervari ve Siirt'teki hastanelerde tedaviye alındı.

Pervari savaş alanına döndü | www.mynet.com/video

Havanın aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıkan görüntüler, gece boyunca yaşananları gözler önüne serdi. Sabaha kadar devam eden çatışma sırasında çok sayıda ev ve işyeri roketatar ve uzun namlulu silahlardan nasibini aldı. Kentteki binalarda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, vatandaşlar, gece boyunca yaşananları anlattı.

ÖLEN TERÖRİSTLERİN CESETLERİ TUZAKLANMIŞ
Çatışmada ayrıca 2 PKK’lı ölü olarak ele geçirildi, 1 PKK’lının da sağ yakalandı. Teröristlere yardım ettiği belirtilen 1 kişi de gözaltına alındı.

Pervari’de kaçan teröristlerin öldürülen 2 PKK’lının cesetlerinin altında bomba yerleştirerek tuzaklama yaptığı belirlendi. Bu nedenle gece boyunca cesetlerin yanına hiç kimse yaklaştırılmadı. Cesetlerin altına tuzaklanan bombalar bugün öğle saatlerinde Siirt’ten gelen bomba uzmanı ekipler tarafından alınarak fünye ile imha edildi.

PERVARİ DİDİK DİDİK ARANIYOR Pervari’ye Siirt’ten çok sayıda Özel Harekat Polisi de sevkedildi. Timler, ilçede gizlenen teröristler olabileceği ihtimaline karşı büyük bir titizlikle operasyonlarını sürdürüyor. Bazı sokaklar güvenlik şeridi ile giriş çıkışlara kapatıldı. İlçe merkezinde PKK’lıların attığı ancak patlamayan bombalar da güvenlik güçleri tarafından tek tek tespit edilerek etkisiz hale getiriliyor. PKK’lıların kaçarken bıraktıkları sırt çantalarına da bombalı tuzaklar kurulmuş olabileceği ihtimali üzerine, bu çantalar da bomba uzmanları tarafından tek tek fünye ile imha ediliyor.

İlçede, teröristlerin saldırısında hasar gören kamu binalarında onarım çalışmaları sürdürülüyor. İlçede alınan güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için kırsal alanda başlatıan operasyonlar sürdürülüyor.

SİİRT VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA Siirt Valiliği, Pervari ve Eruh ilçelerinde meydana gelen iki terör saldırısında 3 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eruh’un Bilgili Köyü üs bölgesinde bulunan Motorlu Piyade Birliği’ne, bölücü PKK terör örgütü mensupları tarafından dün saat 20.10’da roketatar ve uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırının ardından bölgede operasyon balatıldığı belirtildi. Operasyonda kimliği belirlenemeyen bir kadın teröristin, 9 el bombası ve bol miktarda mühimmat ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Valilik Pervari’de Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komando Birliği’ne dün akşam PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendiği ve saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. Aıklamada, "Ele geçirilen teröristlerle birlikte 2 Kalaşnikof, 1 roketatar, 3 roketatar mühimmatı, 7 el bombası, 1 telsiz, 2 adet bomba düzeneği ve çok sayıda doküman ele geçirilmiştir" denildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler