YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt Gap Genç Festivali'ne hazırlanıyor

Siirt, Mayıs ayında Siirt'te yapılacak olan GapGenç Festivali'ne hazırlanıyor.

Siirt Gap Genç Festivali'ne hazırlanıyor

İlki 2009 yılında Mardin'de gerçekleştirilen İkincisini de 2010 yılında "Kültürel Yüzler" temasıyla Batman'da yüzlerce genci bir araya getirerek GAPGENÇ Festival, 2011 yılında 41 ülkeden 81 ilden 1500 gençle Gaziantep'te gerçekleşti…

Ve, 2012 Mayıs ayında GAPGENÇ Festival için gençler, Siirt’te 4. kez bir araya geliyor…

Düzenleme Komitesi çalışmalara şimdiden başladı. Nasıl bir festival? Hangi temayla? Hangi alanlarda? Hangi sanatçılarla? Hangi atölyelerle? Hangi bütçeyle? Hangi panelistlerle? Sorularının cevaplarını aramaya çıktılar.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Gençlik Evlerinden Sorumlu Ahmet Katıksız yaptığı açıklamada; "Renklerimizi belirlerken insanlarla birlikte belirlemek, Farklılıkların gök kuşağı gibi ahengini birçok insanla birlikte oluşturmak istiyoruz... Gençlerin katılımı ve birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi temeline dayanan GAPGENÇ Festival bu yıl da binlerce gencin birlikte çalışmasıyla gerçekleşecek. Ve, birlikte çalışma kültürünün bizler için ilk adımı Düzenleme Komitesini oluşturmaktı... Bugün Türkiye’den aldığımız 65 kurumsal başvurunun ardından 33 kuruşla Düzenleme Komitemizi oluşturduk. Amacımız GAPGENÇ Festivalin, Hani o hep zihinlerde kalacak karelerin mimarlarından olmak, GAPGENÇ Festivali daha ileri bir noktaya taşımak, Sen, Ben, O, demeden Biz diyerek adımlar atmak. Bu adımların en büyüğünü Sayın Valimiz Musa ÇOLAK’ın bilgileri dâhilinde Vali Yardımcımız Gürbüz SALTAŞ’ın Başkanlığında; Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdare, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Kızılay Başkanlığı, İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, TEDAŞ, Siirt Üniversitesi, Batman Gençlik Evi, Mardin Gençlik Evi, Siirt Gençlik Evi ve GAP İdaresinden yetkililerin katıldığı toplantıyla gerçekleştirdik." dedi.

Kurum amirlarinin yapılacak olan çalışmaya hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Katıksız, "Tüm kurum amirlerimiz Siirt için yapılan bu çalışmaya hassasiyetle yaklaşarak önerilerini ve festivale sunacakları katkıları söylediler. Bizler için de önemli olan festivalin sahiplenilmesiydi. Baştan Sayın Valimiz olmak üzere bize Siirt’in misafirperverliğini gösterdikleri, festivali sahiplendikleri ve daha şimdiden tüm imkanlarını bize sundukları için teşekkür ediyoruz." dedi.

13-15 Ocak 2012 tarihleri arasında bu işin mutfağında yer alacak olan Türkiye’nin farklı yerlerinden Siirt’e gelen 33 Kuruluş yetkilisiyle Düzenleme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıyla nasıl daha iyi bir festival gerçekleştirebilir diye konuşulup tartışıldı.

Gapgenç, bugüne kadar neler yaptı sorusunun cevabı ve festival haberlerini takip etmek için www.gapgenc.org adresine girip önceki festival filmleri ve gapgenç festivaliyle ilgili gerekli bilgiler ve gönüllü başvurularında bulunabilirler.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler