YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Silopi'deki büyük gerçek

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaşayan çocukların polisin göstericilere karşı kullandığı gaz bombalarının boş kovanlarını toplayarak sattığı ortaya çıktı.

İşte Silopi'deki büyük gerçek

Okul çıkışı eylemlerin yoğunlukta yaşandığı cadde ve sokakları gezen öğrenciler, polisin attığı gaz bombalarının alimünyim olan boş kovanlarını toplayıp hurdacılara sattıklarını söyledi. Gaz bombası kovanlarının kilosunu 2,5- 3 liradan sattıklarını kaydeden öğrenci şöyle dedi: "Polis gaz bombası atıyor, biz de toplayıp hurdacıya satıyoruz. Olayların yoğun olduğu günlerde olaylar yatıştıktan sonra 20- 30 kilo arasında gaz bombası kovanı topluyoruz. Bu işi sadece ben yapmıyorum, bir çok arkadaş okul çıkışı sokaklarda polisin attığı gaz bombası kovanlarını arıyor. Olayların olmadığı günlerde ise Habur Sınır Kapısı yolu üzerinde hurda topluyor. Ama burası daha karlı." Gaz bombası atıldıktan sonra patlamış haliyle tartıldığında tanesi 100 gram geliyor. Kullanılmış 100 boş gaz bombası kovanı toplayan çocuk günde 30 lira kazanabiliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler