YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadına şiddeti protesto için 'tiyatro'

Sivas Devlet Tiyatrosu, Türkiye’de bir ilk olarak kadına yönelik şiddeti 3 ayrı oyunla sahnede eleştiriyor!...

Sivas Devlet Tiyatrosu, Türkiye’de bir ilk olarak kadına yönelik şiddeti 3 ayrı oyunla sahnede eleştiriyor! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sahnelenecek oyun, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin tartışıldığı bir döneme denk gelmesi açısından önem taşıyor.

Sivas Devlet Tiyatrosu, sahnelediği “Batakhane Güzeli”, “Gus ile Yemek Saati” ve “Ortak Ağıt” isimli oyunlarla, cinayetlerle sonuçlanan kadına yönelik şiddetin temel dayanağı olan erkek egemen toplumun kadına yönelik psikolojik baskısı hicvediliyor. Sivas Devlet Tiyatrosu, tiyatro sezonuna perdelerini açtığı ilk oyun olan “Batakhane Güzeli”nde Osmanlı dönemindeki kabadayılık teması ile “erkeklik” rolünü insani değerler üzerinden tartışmaya açarken, “erkeklik” dayatması altında ezilen kadının yaşadığı psikolojik ve etnik şiddete de eleştirel bir bakış açısı getiriliyor. “Gus ile Yemek Saati” adlı oyunda ise şöhret duygusunun yarattığı travmanın kadını nasıl metalaştırdığı sahneye yansıtılıyor. Kayıp çocuklarını arayan binlerce annenin dramını mitolojik bir dille anlatan “Ortak Ağıt” oyunu ile de kadının annelik rolünün nasıl sömürülüp, baskı unsuruna dönüştürüldüğü sahneye aktarıyor.

ON BİNLERCE KADININ HAYKIRIŞI SAHNEDE!
Sivas Devlet Tiyatrosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün’de kadınların, insanlık tarihi kadar eski olan evlat acısının sessiz çığlığını, Hasan Öztürk’ün “Ortak Ağıt” isimli eseri ile sahnede yankılatıyor. Bengisu Gürbüzer Doğru’nun yönettiği oyun 8–9 Mart Saat 19.30’da 10 Mart’ta ise saat 14.00 ve saat 19.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde perde açacak.
Kayıp çocukları arayan binlerce annelerin dramını mitolojik bir dille konu alan oyunda; Özge Günay, Kerem Yücel, Burçhan Göze, Veysel Zurnazanlı, Volkan Gündüz, Can Atak, Serhat Candan, Nagehan Yazıcı, İlhan Gözde Giray ve Ufuk Bostancı rol alıyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler