YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivil Savunma Günü

Tokat Vakıfbank Namık Kemal Ortaokulu'nda 28 Şubat Sivil Savunma günü dolayısıyla deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Tokat Vakıfbank Namık Kemal Ortaokulu'nda 28 Şubat Sivil Savunma günü dolayısıyla deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri ile itfaiye personeli ve sağlık görevlilerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği okulda yangın çıktı ve deprem meydana geldi.

Yangın alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta, içeride mahsur kalan öğrenciler ekiplerce kurtarılarak, ambulansa taşındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, her sene yangın ve deprem tatbikatı yaptıklarını söyledi.

Bu seneki tatbikatı Vakıfbank Namık Kemal Ortaokulu'nda gerçekleştirdiklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"İlimizde dün yaşadığımız hafif şiddetli depremden sonra tatbikatımız biraz anlamlı da oldu. Tabii ki deprem ülkemizin bir gerçeği. Özellikle toplu yerleşimin olduğu okullar, yurtlar gibi alanlarda veya çok sayıda insanın paylaşım içinde bulunduğu ortamlarda mutlaka bu tür etkinliklerin yapılması gerekiyor ki çok istenmeyen bir durumda hazır olamamız gerekiyor. Biz de bu kapsamda her sene her okullarımızda tatbikat uyguluyoruz ama bir okulumuzda da kapsamlı bir kurtarma tatbikatı düzenliyoruz. Umarım tatbikatla öğrencilerde bir farkındalık uyandırırız. İstenmeyen bu durumlara olabildiği kadar hazır oluruz diye düşünüyorum."

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler