YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turhal Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belediye olarak vatandaşların Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde geçirebilmesi için...

Turhal Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belediye olarak vatandaşların Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde geçirebilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde Kurban Bayramı hazırlıklarını değerlendiren Başkan Gözen, arife günü halkın ziyaret ettiği mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaların tamamlandığını söyledi. Bu bayramda belediye otobüslerinin şehir içinde halkı ücretsiz taşıyacağını ifade eden Başkan Gözen, “Bununla birlikte belediyemiz bünyesinde bulunan Aşevimiz bugüne kadar değerli hemşehrilerimizin kurban, adak, gıda ve bankadaki hesabına nakit para yardımının yanı sıra büyük ölçüde belediyemizin desteği ile hizmet vermekte. Halkımızın bu bayramda kurban bağışı ve kurban paylarını bekliyoruz. Hatta Alo 153 zabıta telefonumuzu aradıklarında verecekleri adresten biz gidip teslim alabiliriz” dedi.

Başkan Gözen, Kurban Bayramı dolayısıyla bu denetimlerimizi sıklaştırdıklarını ifade ederek, “Öncelikli olarak fırın, pastane, kasap ve lokantalarda denetimlerimizi her zaman ki gibi özenle yapacağız. Çünkü bu tür işletmelerde yapılacak bir hata insan sağılığını olumsuz etkileyecektir. Yasal olmayan hiçbir konuda kesinlikle taviz vermedik, vermeyeceğiz ve gerekli yaptırımları uygulayacağız. Biz aslında yaptırım uygulamadan yana değiliz. Biz teşekkür ve takdir etmeden yanayız. Denetimlere fırınlardan başladık. Yapmış olduğumuz denetimler sonucu 14 fırına tutanak tanzim edilerek yaptırımlar uygulandı” diye konuştu.

Ayrıca kurbanlık satılan pazarları ziyaret eden Başkan Gözen, kurbanların belirlenen 6 noktada kesim yapılabileceğini, bu belirlenen yerler dışında kurban kesimi yapanlara komisyon tarafından alınan karar gereği 813 bin TL ile 2 bin 37 TL arasında para cezası uygulanacağını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler