YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HES protestosunda arbede: 16 yaralı

T rabzon'un Çaykara İlçesi'nde HES yapımına karşı çıkan yöre sakinleri ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

HES protestosunda arbede: 16 yaralı

Trabzon'un Çaykara İlçesi Karaçam Beldesi'nde Solaklı Deresi üzerinde yapımı planlanan hidroelektrik santraline iş makinelerinin getirilmesini engellemek için yola barikat kuran köylülerle jandarma ve polis arasında çıkan arbedede, 2'si asker 16 kişi hafif yaralandı. Olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.

ASKERLERLE KÖYLÜLER BİRBİRİNE GİRDİ(FOTO GALERİ)

Karaçam Beldesi sınırları içindeki Solaklı Vadisi'nin Derebaşı mevkisinde yapımı planlanan Derebaşı Hidroelektrik Santrali'nin kurulmasına karşı çıkan köylüler, dün sabah yüklenici firmanın iş makinelerini şantiye sahasına getireceğini öğrenince, harekete geçti. Şantiye sahasına 1 kilometre uzaklıkta araçlarıyla yola barikat kuran yaklaşık 200 kişilik grup, Bayburt yönünden 150 jandarma ve 50 kişilik çevik kuvvet ekibiyle gelen iş makinelerinin geçişine izin vermedi. Gece soğuk hava ve kar yağışına rağmen barikatı kaldırmayan köylülerle, jandarma, polis ve şantiye işçilerinin bekleyişi bu sabah 06.00'ya kadar sürdü.

Yaklaşık 24 saatlik bekleyişin ardından iş makinelerini şantiye sahasına sokmak için harekete geçen polis ve jandarma, köylüleri dağılmaları için uyardı. Uyarıyı dinlemeyen ve aralarında kadınların da bulunduğu köylülerle jandarma arasında arbede çıktı. Biber gazı ve cop kullanarak grubu 500 metre geriye uzaklaştıran jandarma güçleri, iş makinelerinin şantiye sahasına girmesini sağladı. Tekrar harekete geçen köylülerle jandarma arasında ikinci kez arbede çıktı. Olaylar sonucunda 2'si asker 16 kişi hafif yaralandı. Yaralılara Çaykara'dan gelen ambulanslarda müdahale edildi. Bazı yaralılar da özel araçlarla ilçe merkezine götürüldü. Olaylarda 6 kişi de gözaltına alındı.

BELEDİYE'YE SALDIRDILAR
Olayların sona ermesinin ardından grup araçlarla Karaçam belde merkezine indi. Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişi ile HES firmasına destek olduğu öne sürülen bazı köylüler arasında tartışma çıktı. Bu sırada belediye binasının pencerelerinden tartışmayı izleyen belediye çalışanları ile köylüler arasında da sözlü tartışma başladı. Öfkeli grup tartışmanın büyümesi üzerine belediye binasına girmek istedi, ancak görevliler demir kapıyı kapatarak kalabalığın belediye binasına girmesini engelledi. Kapıyı tekmeleyen köylülerle belediye çalışanları arasında da kısa süreli bir arbede yaşandı.

MAKİNELER ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Bu arada, Derebaşı Hidroelektrik Santrali'nde iş makinelerinin girişi sonrasında çalışma başlatıldı. Köylülerin şantiye sahasına yeniden müdahale edebileceği ihtimaline karşılık, jandarma kuvvetleri inşaat alanına giden yolu barikatla geçişe kapattı.

DAHA ÖNCE DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Derebaşı Hidroelektrik Santrali'ndeki ilk olay 22 Eylül'de çıkmıştı. Yapımcı firmanın Derebaşı mevkisine gece gizlice iş makinesi getirdiğinin duyulması üzerine çevre sakinleri, şantiyenin kurulacağı alana gitmek istemiş ancak Jandarma engeliyle karşılaşmıştı. Çıkan olaylarda 2'si asker 7 kişi yaralanırken, 6 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklanmış ancak tutukluluklarına yapılan itiraz sonucu ertesi gün serbest bırakılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler