YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektörü eleştirdi, başına gelmeyen kalmadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin rektörünü eleştirdiği gerekçesiyle hapis cezası alan öğrenci, bu kez de okuldan uzaklaştırıldı.

Rektörü eleştirdi, başına gelmeyen kalmadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin rektörünü ve yönetimini eleştirdiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki öğrenci Gizem Görnaz, bu kez de okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi 2'inci sınıf öğrencisi Gizem Görnaz, Evrensel gazetesinin ‘Genç Hayat' ekinde, üniversiteye kayıt sırasında bağış adı altında alınan 100 liraların, KTÜ Güçlendirme Vakfı'nın kasasına girdiğini yazdı ve üniversite yönetimini suçlamıştı. Bunun üzerine KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Basın yoluyla hakaret' suçlamasıyla şikâyette bulunmuş, Savcılık soruşturmasının ardından Gizem Görnaz hakkında dava açılmıştı. Trabzon 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Gizem Görnaz,11 ay 20 gün hapis cezasınıa çarptırılmış, iyi hali göz önüne alınarak cezası ertelenmişti.

Aldığı hapis cezasının ardından Görnaz bu kez de yarım dönem okuldan uzaklaştırma cezası aldı. Kendisine cezanın tebliğ edildiğini belirten Görnaz ve ailesinin konuyla ilgili yasal yollara başvuracağı öğrenildi.(İHA)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler