YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de hain tuzak: 4 yaralı

Tunceli'de yol kesip korucu kaçıran teröristler, bölgeye giden güvenlik güçlerine bombalı tuzak kurdu, 4 asker yaralandı.

Tunceli'de hain tuzak: 4 yaralı

Tunceli'de’de yol kesip köy korucusu kaçıran teröristler, olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçlerine bombalı tuzak kurdu. Meydana gelen patlamada 4 asker ağır yaralandı. Teröristlerin, çığ tünelinde 2 akaryakıt tankerini de ateşe verip, yolu kapatırken, bazı araçlara de eylem yapmak üzere el koyduğu bildirildi. Tunceli emniyeti, olası eylemlere karşı bütün birimleri uyarıp, alarma geçti.

Tunceli’de, PKK’lı teröristler Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunu 45’in kilometresinde barikatlarla kesti. Teröristler yoldan geçen araçlardakilere kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yaptı. Teröristler, iki akaryakıt tankerini de bölgede bulunan bir çığ tüneli içine götürürüp, ateşe vererek yaktı. Tankerlerdeki yangının uzun süre devam ettiği ve tünele büyük zarar verdiği öğrenildi.

Yol kesen PKK’lılar, daha sonra Pülümür İlçesi’nde geçici köy korucusu olduğu belirtilen İsmail Gürbüz’ü yanlarına alarak dağlık alana kaçtı. Korucuların kaçırılmasının ardından operasyon için bölgeye giden güvenlik güçlerine bombalı tuzak kuruldu. PKK'lıların önceden yola döşediği bomba, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi, patlamada, 4 asker yaralandı. Yaralanan askerler, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra helikopterle Elazığ’a sevk edildi.

Takviye kuvvetlerin sevk edildiği bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği belirtildi.

PKK’LILAR BAZI ARAÇLARA DA EL KOYDU Yol kesen terörist grubunun, eylem yapmak için bazı otomobillere el koyduğu ortaya çıktı. Tunceli emniyet müdürlüğünde bütün birimler telsiz anonsu ile uyarılarak, PKK’lılar tarafından kaçırılan araçlar üzerinde hassasiyetle durulması, olası eylemlere karşı önlem alınması istendi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler