YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlçeyi karıştıran kavga

Uşak'ın Banaz İlçesi'nde biri gurbetçi iki grup arasında çıkan kavga sonrası ilçe karıştı.

İlçeyi karıştıran kavga

Uşak'ın Banaz ilçesinde iki grup arasında çıkan kavganın ardından başlayan gerginlik gubetçi ailenin polis otosuyla ilçeden götürlmesiyle sona erdi.

Yaz tatili için Almanya'dan Banaz'a gelen gurbetçi bir alenin 4 çocuğu ile Banaz'da yaşayan 3 genç arasında tartışma çıktı. Tartışma ilerleyince gurbetçi gençler, H.Y'yi (16) darp ederek yaraladı. Yaralı H.Y. Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşanan bu kavganın ardından darp edilen gencin yakınları saat 19.00 sıralarında gurbetçi ailenin oturduğu binanın önünde toplandı. Polis ekipleri, kalabalığı dağılmaları için ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Kalabalık kısa sürede 250 kişiye ulaştı ve gece geç saatlere kadar evin önünde bekledi.

ÇEVİK KUVVET EKİBİ SEVK EDİLDİ Olay yerine gelen Banaz Kaymakam Vekili Mehmet Levent Kepçeli, Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve İl Genel Meclisi üyeleri de öfkeli kalabalığı saatlerce ikna etmeye çalıştı. Yetkililerin ve polisin ikna çabaları sonuç vermeyince olay yerine bir adet panzer ile çevik kuvvet polisi çağrıldı.

İlçeyi karıştıran kavga | www.mynet.com/video

Uşak'tan gelen çevik kuvvet ekipleri ve panzer, evin önünde barikat kurarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Alınan tedbirler sonuç vermedi ve öfkeli kalabalık gurbetçi ailenin evinin önünden ayrılmadı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, evin önüne çektikleri polis otosuna 9 kişilik gurbetçi aileyi kontrollü şekilde alarak kalabalıktan kaçırdı.

ARACI TERS ÇEVİRDİLER Bu sırada öfkeli kalabalık ailenin bina önündeki aracını taşladı ve aracı defalarca ters çevirerek hasara yol açtı. Hurdaya dönen otomobil polisin olay yerine çağırdığı çekici ile binanın önünden kaldırıldı. Gurbetçi ailenin polis otosuyla ilçe dışına çıkartılmasının ardınan kalabalık dağıldı.

YAŞANANLAR ÜZÜNTÜ VERİCİ Yaşanan gerginliğin ardından olayla ilgili açıklamalarda bulunan Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, ”İlçe tarihinde ilk defa böyle bir toplumsal olay yaşandı. Bu nedenle Üzüntülüyüz. Yurt dışından gelen gurbetçi ailenin 4 çocuğu ile Banaz’da oturan gençler arasında önceki gün tartışma başlamış ve dün maalesef kavgaya dönüşmüş. Kavga neticesinde bir genç yaralandı. Yaralı olan gencin sağlık durumu iyi ve Uşak Devlet Hastanesi'nde müşahede altında tutuluyor. Vatandaşlarımızı sağduyuya ve sükûnete davet ediyoruz, biz aynı toprakların insanlarıyız, hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. İlçemizin bu tür olaylarla değil kültür sanat etkinlikleriyle anılmasını arzu ediyoruz” dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler