YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkale’de PKK’lıların ailelerine iftar yemeği

Van’ın Başkale ilçesinde PKK’nın içinde yaşamını yitirenlerin aileleri, düzenlenen mevlit ve iftar yemeğinde biraraya geldi.

Başkale’de PKK’lıların ailelerine iftar yemeği

Van’ın Başkale ilçesinde PKK’nın içinde yaşamını yitirenlerin aileleri, düzenlenen mevlit ve iftar yemeğinde biraraya geldi.

MEYA-DER ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) ortak düzenlediği iftar programıyla, Başkale’de PKK’lı olarak yaşamını yitirenlerin ailelerini buluşturdu. Amed Yıldırım Ayhan Parkı’nda düzenlenen mevlit ve iftar yemeği programına 1972’den beri PKK’nın içinde bulunan ve yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı. Programa, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP PM Üyesi İhsan Coşkun, BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar, Başkale BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, BDP Belediyesi Eş Başkanları Eylem Açıkalın ve İhsan Güler, Mühendisler ve Mimarlar Odası Van Şubesi Genel Sekteri Şemsettin Bakır, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, HDP’li Yöneticiler, DÖKH, MEYA-DER, KURDİ-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi katıldı.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı programda MEYA-DER yöneticisi İlhan Arık, BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Belediye Eş Başkanı Eylem Açıkalın ve Van Milletvekili Özdal Üçer gelen misafirleri selamladı.

PKK’lı anneleri kendileri için böyle bir gece düzenleyen herkese teşekkür ettiklerini, son süreçte yaşanan çözüm sürecinin inşallah barış getireceğini belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler