YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Güler'i 2 bin kişi karşıladı

Ankara’da, 1 yıl hapse çarptırılan BDP’li İhsan Güler, tahliye olduktan sonra gittiği memleketinde krallar gibi karşılandı.

BDP'li Güler'i 2 bin kişi karşıladı

Ankara’da Kürtçe yaptığı konuşmada örgüt propagandası yapmaktan 1 yıl hapis cezasına mahkum olan ve bu nedenle İçişleri Bakanlığı’nca Van’ın Başkale Belediye Başkanlığı görevinden alınan BDP’li İhsan Güler, tahliye oldu. Cezasını tamamlayın ilçeye dönen Başkan Güler, 2 bin kişi tarafından konvoy eşliğinde karşılandı.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgüt propagandasından 1 yıla mahkum olan ve 7 aydır cezaevinde bulunan İhsan Güler, Van F Tipi Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra bugün Başkale’ye geldi. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bir tesiste toplanan yaklaşık 2 bin kişi Güler’i tezahüratlarla karşıladı. Güler karşılayanları selamladıktan sonra, uzun bir araç konvoyu eşliğinde ilçeye geldi.

Kendisini karşılayanlarla birlikte BDP İlçe Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Burada kendisini karşılayanlara ilçe binasının balkonundan Kürtçe konuşan Güler, en çok çocukları özlediğini belirterek, "Başkale halkına minnettarım. Çok onurlu bir halk bir alıyorlarsa bedeline on veriyorlar. Beni karşılayan halkımız AKP’ye bu kalabalıkla en büyük cevabı vermiştir. Partime dokunma, irademe dokunma mesajı veriyor. Başkale halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Güler daha sonra belediyeyi ziyaret ederek Belediye Başkanlığını yürüten Hecer Sarihan ve personelle görüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler