YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızılay Başkanı'ndan korkutan açıklama

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaşanan depremle ilgili olarak "İnşallah az hasarla atlatılır ama korkarım ki biraz fazla çıkacak" dedi.

Kızılay Başkanı'ndan korkutan açıklama

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaşanan depremle ilgili olarak "İnşallah az hasarla atlatılır ama korkarım ki biraz fazla çıkacak" dedi.

Özellikle Van'ın içi ve Erciş'te biraz fazla hasar olduğuna dair haberler aldıklarını açıklayan Akar, "Biz Kızılay olarak ilk operasyonu başlattık. Elazığ, Muş ve Erzurum'daki merkezlerimiziden yönetiyoruz" dedi.

EN RİSKLİ DEPREM BÖLGELERİ
OTEL ENKAZINDA CAN PAZARI
KIZILAY BAŞKANINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA
700 İLE 1000 ARASINDA CAN KAYBI YAŞANABİLİR

Öte yandan Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada ise Ankara'daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde bir kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Erzurum, Muş ve Elazığ Yerel Afet Müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesinin bölgeye doğru yola çıkarıldığı ifade edilen açıklamada, Türk Kızılayı ekiplerinin de bölgede durum ve ihtiyaç tespit çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bölgedeki kan merkezlerinin de yaralılara gerekli kanı ulaştırmak için çalışmalarına başladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk olarak Erciş'te büyük hasar olduğu 25 apartmanın ve bir öğrenci yurdunun çöktüğü tespit edildi. Kızılayın yerel ekipleri çöken öğrenci yurdundan çok sayıda yaralı çıkardı. Bölgede arama kurtarma ekipleri, iş makineleri ve içme suyu ihtiyacı bulunuyor. Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı da bölgeye doğru yola çıktı.

Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler