YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘mem Û Zîn’ Kapalı Gişe Oynuyor

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından Ehmedê Xanî’nin “Mem û Zîn” adlı eserinden uyarlanarak sahnelenen oyun...

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından Ehmedê Xanî’nin “Mem û Zîn” adlı eserinden uyarlanarak sahnelenen oyun kapalı gişe oynuyor.

VDT tarafından yapılan açıklamada, dört haftadır kapalı gişe oynayan oyun için seyircilerin günler öncesinden bilet alarak izleyebildiği belirtildi. Açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kitap olarak da basılan eser 1994 yılında Cuma Boynukara tarafından tiyatro metni olarak yazılmıştı. Van Devlet Tiyatrosu yapımı olan “Mem ile Zîn” oyununu Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından İpek Atagün Gezener yönetmiş ve yaklaşık on beş kişilik bir kadro ile sahnelenmişti. Oyunda; tek gayesi komşu beyliklerle barış içinde yaşamak olan Mir Zeydin’in, Beko’nun dolduruşu ile barışı kendi marifeti ile dinamitlemesi anlatılırken, canlı müzik ve danslarla da beslenen ve klamlarla da seyirciyi Mem ile Zîn’in trajedisinin içine almaktadır” denildi.

Mem ile Zîn oyununun 4 - 7 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’ne de katıldığı belirtilen açıklamada, “Diyarbakır’da da kapalı gişe oynandı. 19 Kasım’dan itibaren de sırasıyla Muş, Bitlis, Siirt ve Batman’ı ziyaret edecek olan oyuna bu illerden de yoğun ilgi beklenmektedir” denildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler