YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van yine sallandı

Van'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Van yine sallandı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 02.47'de, merkez üssü Van-Kurubaş olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Daha önce ağır hasar gören ve yıkım çalışmaları yapılan eski Sağlık Meslek Lisesi'nde yeni çökme olduğu belirtildi. Bu arada İmam Hatip Lisesi'nde kalan ve yaşanan panik sonrası bazıları birinci kattan atlayarak hafif yaralanan 5 polis memuru ambulans ve diğer araçlarla hastane kaldırıldı.

Yardım malzemeleri kül oldu

HASTANE BAHÇESİNDE DOĞUM YARDIM YAPTI
Yaşanan deprem sırasında büyük panik yaşayan ve boşaltılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalan hasta ve yakınları ile çalışanlar bina dışına çıktı. Hastaların çadırda bulunduğu belirtiliyor. Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç'ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi.

Deprem sonrası şehrin tamamında kesilen elektrik enerjisi bazı bölgelere yeniden verilirken, bazı sokaklarda kopan elektrik tellerinin tehlike arz ettiği ve ekiplerin olaya müdahale ettiği öğrenildi
Bu arada, yaşanan deprem sonrası bölgede saat 02.54'de 3.0, 2.56'da 3.1, 03.03'de 3.0, 03.16'da 3.8 büyüklüğünde artçılar yaşandı.

Van yine sallandı | www.mynet.com/video

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler