YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova Belediyesi toplu sözleme imzalandı

Ocak 2012’de başlayan toplu sözleşme görüşmeleri tarafların sözleşme üzerinde mutabakata varması sonucunda tamamlandı.

Yalova Belediyesi toplu sözleme imzalandı

Ocak 2012’de başlayan toplu sözleşme görüşmeleri tarafların sözleşme üzerinde mutabakata varması sonucunda tamamlandı. Yalova Belediyesi adına görüşmeleri Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) yürütüken, işçiler adına görüşmelere Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ) katıldı. Belediye yetkililerinin de sendikaların haricinde yer aldığı görüşmelerde taban yevmiye 42.00 TL’den 48.50 TL’ye yükseltildi.

Yapılan toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde tüm maddeler üzerinde uzalaşı sağlayan taraflar Yalova Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle protokole imza attılar. Belediye işçilerininde yer aldığı imza töreninde kısa bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Her iki tarafında göstermiş olduğu özverili tutumlar neticesinde güzel bir sözleşmeye imza attığımıza inanıyorum. Kimsenin mağdur olmaması için gerekli özeni gösterdik. Yılbaşında uygulamaya geçirdiğimiz ve artık rayına oturarak düzgün bir şekilde işler halde olan “Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi” sayesinde personelimizin hakkı yenmeden kimsenin suistimaline bırakılmadan hak ettiği ücreti almasını sağlayacağız. Yapılan sözleşmenin her iki tarafada hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Koçal’ın konuşmasının ardından Yalova Belediyesi adına sözleşmeye, Başkan Yakup B. Koçal, iş yeri sendikası temsilcileri Yerelsen Genel Başkan Vekili Mustafa Çöpoğlu ve Genel Sekreter Mümtaz Uzun imza atarken, işçileri temsilende Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak imza koydu.

Sözleşme neticesinde ilk yıl için 42.00 TL olan taban yevmiye 48.50 TL’ye yükseltilirken, kıdem farkları ilk yıl için 0,15 kuruştan, 0,20 kuruşa yükseltildi. İkinci yıl için taban yevmiyeye % 4 zam yapılırken kıdem farkı zam görmeyecek. Sosyal haklar için ise ilk yıl zam uygulanmazken ikinci yıl için % 4 zam alınacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler