YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit cenazesinde skandal

Yozgat Valiliği, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde şehit olduğu açıklanan Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, cenaze törenini iptal etti.

Şehit cenazesinde skandal

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin çarşamba günü askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar için bugün Yozgat'ta yapılacağı açıklanan cenaze töreni iptal edildi.Yozgat Valisi Necati Şentürk, yapılan DNA testinde cenazenin Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait olmadığının belirlendiğini, törenin bu nedenle iptal edildiğini söyledi.

Çukurca'daki hain saldırıda 9 şehitten korucu Cabbar Gültekin çarşamba günü Hakkari'de defnedilirken, dün de uzman çavuşlar Turan Kurt Balıkesir'de, Nazır Elitok Kırıkkale'de, Samet Kılıç Ordu'da, onbaşı Vedat Gülder Ardahan'da, er Serkan Altay da Burdur'da toprağa verildi. Bugün de şehitler Binbaşı Yavuz Başayar Ankara'da, uzman çavuşlar Hakan Çil Kahramanmaraş'ta, Erhan Ar da Yozgat'ta toprağa verilecekti. Şehit uzman çavuş Hakan Çil öğleyin Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.
Saldırı sırasında zırhlı personel taşıyıcının dışında oldukları için vücutları parçalanan şehit Binbaşı Yavuz Başayar ile uzman çavuş Erhan Ar'ın cenazelerinin DNA testinin ardından toprağa verilmesi kararlaştırıldı. İki şehidin yakınlarından alınan numunelerle DNA testi yapıldı. Şehit Binbaşı Başayar'ın DNA testi tutarken, diğer cenazenin şehit uzman çavuş Erhan Ar olmadığı ortaya çıktı. Şehit Binbaşı Başayar için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

YOZGAT'TA TÖREN İPTAL
Şehit uzman çavuş Erhan Ar için bugün Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde yapılacağı açıklanan tören için tüm hazırlıklar yapıldı.Yozgat Valisi Necati Şentürk öğle saatlerinde Yerköy İlçesi'ne gelerek, cuma namazını kılmak için şehitler için mevlit okunan Merkez Çarşı Camisi'ne geçti. Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini söylemesi üzerine mikrofonu alan Vali Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, bu nedenle de bugünkü cenaze töreninin iptal edildiğini söyledi.

Başta oğullarının bayrağa sarılı tabutunu bekleyen Medine ve Mustafa Ar olmak üzere şehit uzman çavuş Erhan Ar'ın yakınları cenaze töreninin iptal edilmesiyle bir kez daha yıkıldı. Şehit uzman çavuş Erhan Ar'ın evinde gergin bekleyiş sürerken, cenaze töreni için İstasyon Meydanı'ndaki Türk bayrakları itfaiye ekiplerince kaldırıldı, polis de tören için aldıkları önlemleri bıraktı.

Şimdi, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunan ve DNA testiyle şehit uzman çavuş Erhan Ar'a ait olmadığı belirlenen cenazenin kime ait olduğunun saptanması için Çukurca'daki hain saldırıda şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar dışındaki 6 şehidin yakınlarından DNA örnekleri alınacak. Böylece hem Adli Tıp'ta bekleyen cenazenin kime ait olduğu, hem de uzman çavuş Erhan Ar'ın yanlışlıkla mı toprağa verildiği, yoksa kayıp mı olduğu ortaya çıkacak.

'ANNE BEN ŞEHİT OLMADIM' Dün benzer bir olay Kayseri'de de yaşanmıştı. Çukurca'daki hain saldırıda Uzman Çavuş Sadettin Arslan'ın adı da şehitler arasında geçti. Ancak, saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden döndüğünü söyleyen Sadettin Arslan, dün fırsat bulup annesi Cennet Arslan’ı telefonla aradı ve “Anne ben şehit olmadım, yaşıyorum. Saldırıda oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme” dedi.

Kayseri’nin Yıldızevler Mahallesi’nde oturan ailesi, nişanlı olan oğullarının adı da şehitler arasında geçince büyük üzüntü yaşadı. Ancak askeri yetkililer tüm şehit ailelerine acı haberi iletip Arslan Ailesi’nin evine gitmeyince Uzman Çavuş Sadettin Arslan’ın yaşadığı ortaya çıktı.

Saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden döndüğünü söyleyen Uzman Çavuş Sadettin Arslan, dün fırsat bulup annesi Cennet Arslan’ı telefonla aradı ve "Anne ben şehit olmadım, yaşıyorum. Saldırıda oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme" dedi.

Anne Cennet Arslan, oğlu Uzman Çavuş Sadettin Arslan’ın sesini duyunca yaşadığına inandığını söyledi. Oğlunun hayatta olduğuna sevindiğini belirten Cennet Arslan, ancak onun silah arkadaşlarının şehit olmasına çok üzüldüğünü, anaların yüreğini yanmaması için artık terörün bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi.

ŞEHİT SAYISINDAKİ BELİRSİZLİK Saldırının yaşandığı gün de şehit sayısında belirsizlik yaşanmıştı. Hakkari Valisi Muhammet Türker, 7 şehit açıklaması yapmış, ancak bir süre sonra Başbakan Erdoğan, bu sayının şehit olan bir korucu ile birlikte 12 olduğunu söylemişti.

Akşam saatlerine ise şehit sayısı 10’a düşmüş, bir gün sonra ise 9 olduğu belirtilmişti.

VALİDEN AÇIKLAMA Bugün sabah saatlerinde Vali Türker, "İlk tespitlerde elimizde 1'i binbaşı ve 1'i uzman çavuş olmak üzere iki kaybın olduğunu açıklamıştık. Binbaşının cenazesine ulaştıktan sonra uzman çavuşun kayıp olarak kaldığını belirtmiştik. Ancak askeri yetkililerle yaptığımız görüşmeler sorası kayıp cenazenin olmadığı belirtildi. Köy korucusu ile birlikte 9 şehidimiz var" dedi.

İlk gelen bilginin saldırıda 1 korucu ile birlikte 10 şehit olduğunu belirten Vali Muammer Türker, "Allah'a şükür kayıp cenazemiz yok. Bir uzman çavuşun cezanesinin kayıp olduğu bilgisi gelmişti. Ancak daha sonra komutanlarla yaptığımız toplantılarda kayıp cenazenin olmadığı ortaya çıktı. Oraya farklı birlikler sevk edildiği için ilk gelen bilgiler o yöndeydi. Ancak daha sonra bu kayıp cenaze bilgisinin yanlış olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler