YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediyeden garson kadınlara kıyafet ayarı

Zonguldak’ta Karapınar Belde Belediyesi, birahanelerdeki garson kadınların kıyafetleriyle ilgili düzenleme yaptı.

Belediyeden garson kadınlara kıyafet ayarı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Karapınar Belde Belediyesi, birahanelerdeki garson kadınların kıyafetleriyle ilgili düzenleme yaptı. Yazın diz altı siyah etek, beyaz gömlek, kışın ise siyah pantolon ve beyaz gömlek giymeleri kararlaştırılan garsonların buna uymadıkları belirlendiğinde, işletmelere para cezası kesiliyor.

3 bin nüfuslu Karapınar Beldesi’nde faaliyet gösteren 3 birahanede çalıştırılan garson kadınların mini etek ve dekolteli kıyafetlerle çalışmalarından rahatsız olan bazı belde sakinleri, belediyeye şikayette bulundu. Geçen yıl ocak ayında Belediye Başkanı AK Parti’li Ercan Kınaç başkanlığında toplanan belediye encümeni, garsonların kıyafetleriyle ilgili düzenleme yaptı. Garson kadınların önce yaz- kış siyah pantolon, uzun kollu beyaz gömlek giymeleri ve papyon takmaları kararlaştırıldı.

Ancak işletme sahipleri bu yaz başında belediyeye dilekçe ile başvurup, devlet dairelerinde bile yazlık- kışlık kıyafet uygulamasının yapıldığını belirterek yaz için yeni bir düzenleme yapılmasını istedi. Bunun üzerine geçen 15 Mayıs’ta yeni bir karar alan belediye, garson kadınların yazın diz altı siyah etek ve kısa kollu gömlek giymelerine karar verdi.

JANDARMA DENETLİYOR, BELEDİYE CEZA KESİYOR Jandarmanın yaptığı denetimlerde kıyafet genelgesine uymayan birahanelere belediye tarafından 156 lira para cezası kesiliyor. Belediye, yine jandarmanın konsomatrislik yapıldığını tesbit etmesi durumunda ise işletmelere de bin 200 liralık para ceza uyguluyor. Kıyafet uygulamasıyla işlerinde önemli oranda düşüş yaşayan işletmelerden biri işyerini kapattı. Biri 4, diğeri de 3 kadın garson çalıştıran 2 birahanenin sahibi de müşteri sayısında önemli oranda azalma olduğunu söyleyerek belediyenin uygulamasına tepki gösterdi.

'İÇ ÇAMAŞIRI GÖRÜNÜYOR’
Belediye Başkanı Ercan Kınaç ise birahane sahiplerinin müşteri çekme adına garson kadınlara pavyonlarda olduğu gibi konsomatrislik yaptırdıklarını söyledi. Bu konuda belde halkından çok şikayet geldiğini anlatan Başkan Kınaç, "Vatandaş, ’Karapınar küçük bir yer. Burada açık saçık bayanlar çalışıyor, toplumun ahlakını bozuyor’ diye şikayet etti.

Gerçekten de kılık kıyafetine bakın, her tarafı açık. Bir etek giymiş, iç çamaşırı görünüyor. Üzeri başı açık. Böyle garson çalışır mı? Gelen müşteri içki içiyor. Birkaç dubleden sonra tavrı değişiyor. Bunu dikkate almamız lazım. Encümende oturup konuştuk. Denetim yapan güvenlik görevlilerinin de işini kolaylaştırmak adına böyle bir karar aldık. Toplumun ahlakını bozmamamız lazım. 3 bin nüfuslu küçük bir belde. Böyle bir yerde tabii ki birtakım değerleri korumamız lazım" dedi.

Aldıkları karardan sonra halktan gelen tepkilerin azaldığını belirten Başkan Kınaç, içki içilen yerlere karşı olmadığını da sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler