YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuğa Cinsel Istismara 46 Yıl Hapis Istemi

Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, Diyarbakır'da 19 Şubat'ta Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran anne C.A., 10 yaşındaki oğlu H.A. ile 8 yaşındaki kızı

Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, Diyarbakır'da 19 Şubat'ta Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran anne C.A., 10 yaşındaki oğlu H.A. ile 8 yaşındaki kızı S.A.'yı, ödünç çay şekeri almaları için komşusuna gönderdiğini, bir süre sonra oğlunun eve yalnız döndüğünü ve bir adamın kardeşini kaçırdığını söylediğini anlattı. Harekete geçen polis, küçük kızı sokakta bir kişi ile yürürken buldu. Kızın yanındaki 25 yaşındaki İ.G.'yi gözaltına alan polis, yaptığı aramada üzerinde bir bıçak buldu. Polis merkezine götürülen şüphelinin, bazı fotoğrafları silmeye çalıştığı fark edilince cep telefonuna el konuldu.
Psikolog eşliğinde ifadesi alınan kızın ağabeyi H.A., eve döndükleri sırada bir kişinin yanlarına geldiğini belirterek, "Yanımıza gelip kardeşime adını sordu. Bizimle birlikte apartmana geldi ve kardeşime okul harçlığı vereceğini söyledi. Bana eve gitmemi söyledi. Hırsız olduğundan şüphelendim" dedi.
KULÜBEDE PORNO İZLETİP İSTİSMARDA BULUNMUŞ
Çocuk İzlem Merkezi'nde psikolog eşliğinde ifadesi alınan kız çocuğu S.A. ise, eve dönerken yanlarına gelen İ.G.'nin 'Gel sana para vereyim' diyerek kendisini uzakta bir kulübeye götürdüğünü söyledi. Şüphelinin burada telefonundan kendisine 'çıplak kadın ve adamın doktorculuk oynadığı ve birbirlerine dokunduğu' film izlettiğini anlatan küçük kız, daha sonra da kendisine aynı şeyleri yaptığını öne sürdü.
'SADECE YANAĞINA DOKUNUP SEVDİM'
Gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınan İ.Ş. ise olay günü arkadaşları ile birlikte alkol aldığını belirterek kendini şöyle savundu:
"Eve doğru yürürken sokakta iki küçük çocuk gördüm. Ağlayan kıza küpelerinin ne kadar güzel olduğunu söyleyip sevmek amaçlı yanağına dokundum. Amacım cinsel istismar değildi. Sadece yanağına dokunarak kızı sevdim. Öpmedim ve yanağı dışında dokunmadım. Oradan ayrılınca polis beni yakaladı. Çocuğu bir yere götürmedim. Cinsel istismarda bulunmadım."
SAVCI 46 YIL İSTEDİ
Şüpheli İ.Ş., işlemlerinin ardından sevk edildiği 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Umut İnci hazırladığı iddianamede, şüpheli İ.G.'nin 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuklara müstehcen yayınları izletme' suçlarından 46 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
İddianame Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, tutuklu sanık İ.Ş.'nin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacağı belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler