YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır Polisine Büyük Ödül

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 3 yıldır çocuklara yönelik yürüttüğü ‘Fair-Play Dolu Hayat Projesi’ dolayısıyla Diyarbakır...

Diyarbakır Polisine Büyük Ödül

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 3 yıldır çocuklara yönelik yürüttüğü ‘Fair-Play Dolu Hayat Projesi’ dolayısıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nü ‘Büyük Ödül’e layık gördü.

Diyarbakır’da Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında finanse edilen ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Fair-Play Dolu Hayat projesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Büyük Ödüle layık görüldü.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında bu yıl da devam eden çalışmalar kapsamında dezavantajlı bölgelerden tespit edilen 4 ilköğretim okulundan 80 öğrenciye 4 ay boyunca teknik ve teorik eğitim verildiği belirtildi. Açıklamada, teknik eğitimle futbol oyun kuralları birebir gösterilirken teorik eğitimlerde ise fair-play felsefesi olan “Yaşamım boyunca zafer ve ödülü reddederek davranış şeklimle ödüle layık görülmeliyim” anlayışının yanı sıra öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın amaçlandığı vurgulandı.

Açıklamada, “Fair-play ruhunu öğrencilere aşılayarak hem aile hem okul çevresinde; örnek bir evlat, örnek bir öğrenci, örnek bir arkadaş olmak ve Polise karşı olan ön yargının kırılması amacıyla öğrencilerle birlikte olmak amaçlanmıştır. İlimizde 3.kez düzenlenen fair-play futbol turnuvasına 26 ilköğretim okulu katılmış, finale Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulu ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu kalmıştır. Turnuvayı Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulu kazanmıştır. Turnuva boyunca en çok fair-play davranışı gösteren okul ise Alatosun İlköğretim Okulu olmuştur.” denildi.

Projedeki futbol turnuvasının hedefinin fair- play davranışlara, centilmenliğe ve dostluğa dayalı futbol olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: “Müsabaka galibini sadece skor üstünlüğü belirlememiş, müsabaka boyunca aldığı fair-play puanları belirlemiştir. Turnuvada dereceye giren takımlara ödül olarak bilgisayar, forma, eşofman, spor ayakkabısı ve çeşitli hediyeler verilecektir.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler