YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da Ak Parti'nin 'memiş'ler Krizini Ysk Çözecek

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, LİSTE AÇIKLANINCA, İKİSİ DE, "ADAY BENİM" DEDİ Ak Parti 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için Milletvekili listesini cuma günü YSK'ya

Diyarbakır'da Ak Parti'nin 'memiş'ler Krizini Ysk Çözecek

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, LİSTE AÇIKLANINCA, İKİSİ DE, "ADAY BENİM" DEDİ
Ak Parti 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için Milletvekili listesini cuma günü YSK'ya sunup liste kamuoyuna açıklanınca Diyarbakır'da 3'üncü sırada adı açıklanan 'Yunus Memiş krizi' ortaya çıktı. Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş hem de akrabası olan ve engelli kontenjanından başvuru yapan Yunus Memiş'in olması adayın hangisi olduğu tartışma konusu oldu. Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır şube Başkanı Yunus Memiş, kendisinin öğretmenlikten 31 Ağustos tarihi itibariyle stifa ettiğine dair dilekçesini Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiğini belirterek, şöyle dedi:
"Ak Parti beni 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterdi. Listelerin açıklanmasından sonra partimizin Genel Başkan yardımcıları beni arayarak aday olduğumu ve beni tebrik ettiler. Ancak, Diyarbakır için başvuran ve yakınım olan Yunus Memiş de adayın kendisi olduğunu söylüyor. Partimizin YSK'ya kimin bilgilerini verdiğini tam olarak bilmiyorum. Sorunu YSK çözecektir."
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Memiş, kendisini Diyarbakır'da aralarında 'Peygamber Sevdalıları Platformu'nun da bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşunun desteklediğini ifade ederek, "YSK'ya sunulan listede akrabam olan diğer Yunus Memiş aday gösterilmiş ise onu da destekleriz. Onun içinde çalışırız" diye konuştu.
"Aday benim diyen" ve engelli kontenjanından başvuru yapan Yunus Memiş ise, Ankara'da olduğunu listenin birinci sırasında yer alan Galip Ensarioğlu'nun daveti üzerine görüşmeye geldiğini belirterek, şöyle dedi:
"Ak Parti'nin YSK'ya sunduğu listedeki bilgiler bana ait ve açıklanan Milletvekili adayı benim. Diğer Yunus Memiş araya girmeye çalışıyor. Geri çekilmem söz konusu değildir. Diğer Yunus Memiş'in istifa etmediğini biliyorum. Ama benim adaylığımı çekmem söz konusu değildir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler