YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da Gasp Edildiklerini Söyleyen Kardeşleri Ydg-H'liler Bıçaklamış

DİYARBAKIR, Diyarbakır'da 27 Nisan günü merkez Yenişehir İlçesi İstasyon Caddesi'nde bıçaklanan M.A. ile kardeşi Ç.A., yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede ifade

DİYARBAKIR, Diyarbakır'da 27 Nisan günü merkez Yenişehir İlçesi İstasyon Caddesi'nde bıçaklanan M.A. ile kardeşi Ç.A., yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede ifade veren kardeşler, Şanlıurfa'dan akrabalarını ziyarete geldiklerini ve cadde üzerinde bulunan 5 gence kuyumcu sordukları sırada, bu kişilerin üzerlerindeki altınları gasp edip kendilerini bıçakladıklarını söyledi.
Kardeşlerin ifadeleri üzerine soruşturmaya derinleştiren polis, olayın olduğu bölgedeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede bölgede böyle bir olayın yaşanmadığı belirlendi. Yeniden sorgulanan M.A. ile Ç.A., bu kez ifadelerini değiştirerek, kendilerini uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle PKK'nın gençlik yapılanması YGD-H üyelerinin kaçırarak dövüp tehdit ettiklerini, daha sonra bıçakladıklarını söyledi. Olayın ardından YGD-H üyelerinin kendilerini bıraktıklarını, kuyumcu sordukları kişiler tarafından bıçaklandıkları yönünde ifade vermeleri yönünde tehdit ettiklerini; kendilerinin de korku üzerine bu yola başvurduklarını anlattı.
Kardeşlerin ifadeleri üzerine polis, düzenlediği operasyonda YDG-H üyesi oldukları belirtilen M.E. ile R.E.'yi yakaladı. Polisteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen M.E. ile R.E., 'Örgüt adına kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, alıkoyma, bıçaklama, tehdit' suçlamasıyla tutuklandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler