YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göksu Barajı'na 110 Bin Pullu Sazan Salındı

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nce, Çınar ilçesindeki Göksu Barajı'na sazan yavruları salındı.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nce, Çınar ilçesindeki Göksu Barajı'na sazan yavruları salındı.

Balıklandırma çalışmalarına katılan DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, 2012 yılı balıklandırma programı çerçevesinde baraj ve göletlere balık yavruları bırakmaya başladıklarını bildirdi.

Bölgede vatandaşları balıkçılığa yönlendirmek istediklerini ifade eden Özgür, "Su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi, bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanılması ve üretimin arttırılması amacıyla baraj ve gölet rezervuarlarımız her yıl balıklandırılmaktadır" dedi.

Özgür, bu yıl 110 bini Göksu Barajı'na olmak üzere bölge müdürlüğü faaliyet sahasında bulunan Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'daki baraj ve gölet rezervuarlarına 2 milyon 400 bin pullu sazan yavrusu bırakılacağını kaydetti.

Balıkların, Elazığ-Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan balık nakil tanklarıyla getirilerek barajlara bırakıldığını anlatan Özgür, şunları söyledi:

"Her yıl belli potansiyelde balığı oradan alıp uygun bir şekilde buralara bırakıyoruz. Bu yıl şimdiye kadar 1 milyon balık yavrusu bıraktık. Üç rezerve alanımız var, bunlar Karakaya, Silvan ve Batman barajlarıdır. Bu yıl 2 milyon 400 bin balığı bu barajlara bırakmış olacağız.

DSİ, tarım, çevre, hizmet ve enerji sektörlerinde çok büyük yatırımlar gerçekleştirmekte yanı sıra flora ve faunayı koruma adı altında bu türden faaliyetlerimiz de devam etmekte. Biz bunlara önem veriyoruz. İnşallah bu balıklar en kısa sürede büyür ve insanlara faydalı olur."

Muhabir: Ümit Özdal

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler