YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hdp'nin Batman Ve Mardin'deki 2 Adayı Adaylıktan Çekildi

Ferit ASLAN- Mehmet Halis İŞ/DİYARBAKIR, HDP'den, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 4'üncü sırada milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için YSK'ya

Hdp'nin Batman Ve Mardin'deki 2 Adayı Adaylıktan Çekildi

Ferit ASLAN- Mehmet Halis İŞ/DİYARBAKIR, HDP'den, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 4'üncü sırada milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için YSK'ya sunulan listede yine HDP'den 4'üncü sırada yer alan Mehmet Ali Aslan, Mardin İl Seçim Kurulu'na verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildi.
Batman'da ise, 7 Haziran seçimlerinde 1. sırada Milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için 4'üncü sıradan aday gösterilen Ali Atalan da adaylıktan çekilmek için il seçim kuruluna dilekçe verdi. HDP'nin Batman'da 2. sırada Milletvekili adayı gösterdiği İHD Genel başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin adaylığının memuriyetten istifa etmemesi nedeniyle kabul edilmemesi üzerine Batman'da HDP'nin 2'nci sıra milletvekili boş kaldığı ifade edildi.
HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin'de 4'üncü sıradan çekilen Mehmet Ali Aslan'ın Batman'dan 2'nci sırada aday gösterileceği ve Mardin'de Mehmet Ali Aslan'ın istifası ile boşalan 4'üncü sıraya ise, Ali Atalan'ın aday gösterileceği belirtildi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 6 milletvekilinden 5'ini, Batman'da 4 milletvekilinden 3'ünü kazanmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler