YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (2)

TERÖRE KARŞI KARARLI MÜCADELE Diyarbakır'da temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraberindekiler, valilik binasında Vali Aksoy'dan brifing aldı. Daha sonra

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (2)

TERÖRE KARŞI KARARLI MÜCADELE
Diyarbakır'da temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraberindekiler, valilik binasında Vali Aksoy'dan brifing aldı. Daha sonra kaymakamlarla yaptığı toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Bakan Soylu, yeni güvenlik konseptiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Bakan Soylu, "Bizim söylemek istediklerimizi, onların taleplerini paylaştık. Adımlarımızdaki isabetliliğin vatandaşımız tarafından taktirle karşılanması bizi çok daha sorumlu bir noktaya itmektedir. Bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Etrafımızdaki coğrafyada neler olduğunu biliyoruz. Bunların Türkiye'yi hangi ölçekte ilgilendirdiğini de biliyoruz. Yeni güvenlik konseptimizin ve anlayışımızın nasıl bir zeminde oluştuğunu da sizlerle paylaştık. Bildiğimiz önemli bir şey daha var ki, oda şu; buralarda atacağımız her adım sadece bu coğrafyayı değil, etrafımızdaki coğrafyayı da ilgilendirmektedir. Çünkü Türkiye sadece kendi ülkesine mensup olan insanların ümidi olan bir ülke değildir. Dünyada birçok mağdur, mazlum ve elini uzattığında bu merhamet ve şefkat medeniyetinden elini tutmasını bekleyen insanlarında ümidi olan bir ülkedir. Buradaki güvenlik anlayışımızı sadece askeri, polisiye bir güvenlik tedbirleri manzumesi olarak anılmasını istemeyiz. Bununda gereğini yerine getireceğiz" dedi.
Terörün tasfiye edilmesiyle ilgili kararlı bir mücadele içerisinde olunacağını ifade eden Bakan Soylu, şöyle konuştu:
"Özellikle terörün tasfiye edileceği bir dönemin içerisindeyiz. Bakın terörle mücadele kavramını kullanmıyorum, terörün tasfiye edileceği, devletin en tepesinden bu konuyla ilgilenen şu an da eksi 25-30 derecede nöbet tutan, sınırlarımızın namusunu koruyan evlatlarımıza kadar hepimiz aynı kararlılık içerisindeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki, terörün tasfiyesi işsizliğin çözümüdür, biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi ülkemizin zenginliğidir, biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi şu arada sabah ziyaret ettiğimiz esnafın işinin, bereketinin açılmasıdır. Biz biliyoruz ki; terörün tasfiyesi insanlarımızın birbirine muhabbetle sarılmasıdır. Bu konudaki gerekli bütün gayreti, karalılığı ve iradeyi ortaya koyacağız. Yine biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi bize emanet edilen bu coğrafyada bizi şereflendiren Hz. Süleyman Cami, Ulu Cami'nin ve bu güzel şehrin bizim inancımıza, kültürümüze göre, tüm zenginliklerimize göre bize bırakılan bütün emanetleri doyasıya yaşamaktır. Terörün tasfiyesi ile bunu sağlayacağız. Bu konuda siyasi, devlet, millet kararlılığımız vardır bunu da görüyoruz. Bunun numunelerinde gün geçtikçe çok daha fazla alıyor ona göre de adımlarımızı alıyoruz. Güvenlik politikaları başka staretejilerin parçası değildir. Bilakis bünyesinde ekonomik kalkınma, sosyal politikaların, eğitim, sağlık politikalarını barındıran bir şemsiye ve çatı durumundadır. Bunu sağladığınız anda hepsiyle beraber bütünleşen şehirlerin ve insanların huzurlu olduğu ve bütün politikaların rahat bir şekilde uygulandığı bir alanı oluşturursunuz, bizim görevimiz de budur ve bunu sağlamaktır. Yaklaşık tüm bölgeler, terörü örgütünün tarumar ettiği bir anlayışı yeniden ayağa kaldırmak için 10 milyar liralık bir zaman periyodu içerisindeki yatırım tahaddütü elbette ki bizim en önemli kararlılığımız olarak ortada durmaktadır. Bir taraftan terörle mücadele edeceğiz ve terörü tasfiye edeceğiz, ama diğer taraftan da cazibe merkezlerini oluşturacağız. Bütün bunlar aslında Türkiye'nin temel hedeflerine varabilmek için bizi oylamak isteyenlere kaşı topyekün bir millet cevabıdır. Diyarbakır Havalimanı, bütün hizmetleriyle 5 milyon yolcu kapasitesini barındırabilecek anlayışıyla bizim vizyonumuzun karşılığıdır. Bugün 1 milyon 750 bin yolcu kapasitesini karşılayacak bir havalimanı bize yetmiyor, hedefimiz 5 milyonluk anlayışı bir şekilde milletimizle buluşturmaktır."
'DİYARBAKIR HALKININ GÖSTERDİĞİ SAĞDUYU ÖNEMLİDİR'
Silvan Barajı için, atılacak bütün adımlarla büyük bir heyecan içerisinde olduklarını belirten Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakır halkına sağduyulu olmalarından dolayı teşekkür ederek, "Burada terörle hizmetlerini bir araya getirdiği için kanunumuzun ilgili maddeleri çerçevesinde görevden alınan ve yerine yine ilgili çerçevede görevlendirilen belediyemiz münasebetiyle gösterdikleri sağduyu bizim için önemlidir. Onun için teşekkür ediyoruz. Hiç merak etmesinler; ilk günden nasıl hizmetler konusunda bir hemen hızlılık, sürat, ehliyet ve emniyet söz konusuysa aynı şekilde bu devam edecektir. Diyarbakır'a devlet tarafından ayrılan para Diyarbakır'ın ve burada yaşayan insanlarımızın hizmetinde olacaktır" diye konuştu.
'BİZ HİÇBİR AYRILIK OYUNUNA DÜŞMEYİZ'
Terör başta olmak üzere birçok tezgahın sergilenmesine rağmen her oyunun başarıyla bozulduğunu anlatan Bakan Soylu, "Biz hiçbir ayrılık oyununa düşmeyiz, bugüne kadar düşmedik, düşmeyeceğiz de. Bu konuda demokrasi, hukuk devleti, evrensel normlar ne diyorsa, ne gerekiyorsa onu hep birlikte yapmak ve dünyaya da bunun nasıl yapılabileceğini göstermek bizim en temel ödevimizdir. Çok sıkıntılardan geçtiğimizi söyleyebilirim ama, kazandığımız bir cumhuriyeti de, bu milletimizin birliğini beraberliğini bütünlüğünü de, değerleri de korumak, kollamak, muhafaza edip yarına taşımak bizim temel görevimizdir. Vatandaşımız rahat, huzurlu olsun. Onu ayrılığa sokmak isteyenlere karşı da bugün ortaya koyduğu sağduyuyu aynen devam ettirsin. Biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toprakların ve milletin adamıyız. Ve hiç bir sapmamız söz konusu olamaz, sapması olanlarda mücadelemiz sonuna kadar devam eder. Rotamız, hedefimiz bellidir. İnşallah terörün tasfiyesi ile birlikte işsizliğin çözümünü gerçekleştirecek, Diyarbakır dahil olmak üzere bütün vilayetlerimizin, medeniyetin bize emanet ettiği değerlerimizin yarına huzurla, kalkınmayla ulaşacağı bir anlayışla hep birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin yaş ortalaması 31'dir, Diyarbakır'ın 22. Bu genç nüfus üzerinde oyun planları olanlara müsaade etmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Biz Diyarbakırlı, Mardinli genç kardeşlerimizle, Eskişehir, Antalyalı genç kardeşlerimizle dünyada sözü söylenecek ve dinlenecek bir ülke olacağız" şeklinde konuştu.
'ARKASINDA KİM OLURSA OLSUN FETÖ'NÜN KALKMA İHTİMALİ YOK'
Konuşmasının ardından bir gazetecinin FETÖ/PDY'nin yeniden yapılandığı sözü üzerine Bakan Soylu, "FETÖ'nün ayağa kalkabilme ihtimali yoktur, arkasında kim olursa olsun. Hafif bir yeniden adım atmak konusunda birileri tahrik ederse 15 Temmuz'u rahmetle ararlar. Topyekün neler yapabileceğimizi aniden yapabilecekleri hadise karşısında nasıl hazırlandığımız keşke bir tatbikat olsa da göstersek. Biz de istiyoruz. FETÖ siyaset ilişkisi bu kadar çok yayıldıktan sonra sıfırdır demek yanlıştır, ama bu konuda muhakkakki bu tür organizasyonlar, örgütler kötülükler siyasete de devleti yönetmek için müdahale etmek, eline almak isteyebilirler, bu bir realitedir. Ama bilinmesini isterim ki; siyaset biraz da meşakkatli bir iştir. Bu işin içerisinde kim olursa olsun, bunu tasfiye etmek ve bu terör örgütünü tarihin karanlığına gömmektir" diye karşılık verdi.
'TOPRAĞIMIZA HUZURUMUZA GÖZ DİKENLERE KARŞI DURACAK HALİMİZ YOK'
Silopi'ye son zamanlarda yoğun askeri sevkiyatların yapılmasının sınır ötesi operasyon sinyali olarak değerlendirilip değerlendirelemeyeceği yönündeki bir başka soruya da Bakan Soylu, "Sınırımıza tecavüz eden, ülkemizin ve milletimizin huzuruna tecavüz eden her ne varsa bulunduğu yerde de mücadele etme anlayışımız var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, ama bizim toprağımıza ve huzurumuza göz dikenlere karşı da duracak halimiz söz konusu değildir. Biz bugün bunu yapıyoruz. Bu bir ülkenin hem kendini koruma hakkına ait bir şeydir, hem de insanlığın temel anlayışı olan bir müdafaa hakkına ait bir süreçtir. Bunca teröristle mücadele ediyoruz. Bunca silah yakalıyoruz. Sadece geçen hafta Bingöl'de bir operasyonda 53 sığınak ele geçirildi. Bunlar nerden geliyor. Daha şimdi Şırnak Silopi'de suikast silahları onlarca silah yakaladık. Biz ne yapalım sınırımızın on kilometre berisinde bir ağ kurup gelecek herkesi hoş geldiniz diye bekleyecek bir halimiz yok" cevabını verdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin tabelasının sökülme nedeniyle sorulan Bakan Soylu, tabelaların yenilenmesi amacıyla söküldüğünü belirtti. Basın toplantısının ardından 4-5 saat sürecek bir güvenlik toplantısı gerçekleştireceklerini belirten Bakan Soylu, daha sonra basına kapalı gerçekleşen toplantı için valilik makam odasına geçti. Geceyi Diyarbakır'da geçirecek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindekiler ile birlikte yarın Mardin'e giderek temaslarına burada devam edeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (2)İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (2)İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler