YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz Gazeteciler Işid Adına Eylem Yapmaktan Gözaltına Alınmış (3)

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, tutuklanan Vice News haber kanalı çalışanı İngiliz gazeteciler Mohammed İsmael Rasool, Philip Gıngel Hanrahan ve

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, tutuklanan Vice News haber kanalı çalışanı İngiliz gazeteciler Mohammed İsmael Rasool, Philip Gıngel Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile ilgili yazılı açıklama yaptı. İngiliz gazetecilerle birlikte gözaltına alınan Türk şoför Abdurrahman Dilekçi de adliyeye sevk edildi. Dilekçi, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Başsavcı Solmaz'ın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince elde edilen bir bilgi doğrultusunda yapılan çalışmada şüpheli A.D. ve yabancı uyruklu M.İ.R., J.P.J.G.H., P.J.P., isimli 4 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2015/29855 numarasıyla soruşturma başlatılmakla, 28.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla A.D., M.İ.R., J.P.J.G.H., P.J.P., isimli 4 şüpheli gözaltına alınmış olup, 31.08.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.
Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğin 2015/224 numaralı sorgu tutanaklarına göre A.D., isimli kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması kararı verilmiş olup, Şüpheliler M.İ.R., J.P.J.G.H., P.J.P., isimli yabancı uyruklu kişiler hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/3, 220/7 delaletiyle 314/2. maddesi uyarınca silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek eylemi iddiasından eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir.
Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/29855 numaralı soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler