YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kan donduran cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı

DİYARBAKIR'da, inşaat işçisi 40 yaşındaki Vedat Tanış'ın, şiddet gördüğü için boşanmak isteyen eşi 36 yaşındaki Canan Tanış'ı geçen...

DİYARBAKIR'da, inşaat işçisi 40 yaşındaki Vedat Tanış'ın, şiddet gördüğü için boşanmak isteyen eşi 36 yaşındaki Canan Tanış'ı geçen pazar günü bıçaklayarak öldürmesinin ardından vahşet çıktı. Evde bulunan 4 çocuğunu dışarı gönderdikten sonra eşini boğan, ardından mutfaktan aldığı 7 bıçakla tepsi üzerinde boğazını kestiği ortaya çıkan Tanış, cinayetten sonra polisi arayıp, "Namusumu temizledim gelin beni teslim alın" dedi. Öldürülen Canan Tanış'ın ağabeyi Kenan Karakuş, "Bu olaya namus cinayeti görüntüsü vererek az ceza almak için kardeşimin ve ailemizin adını karalamak istiyor. Olayın namus ile hiç bir alakası yoktur" dedi.

Olay, pazar günü Merkez Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi Gürsel Caddesi 291'nci Sokak'ta meydana geldi. Vedat Tanış, yaşları 3-14 arasında değişen 4 çocuğunu aynı sokaktaki dedelerinin evine gönderdikten sonra sık sık tartıştığı, kendisinden boşanmak isteyen 16 yıllık eşi Canan Tanış'ı eşarp ile boğduktan sonra 7 ayrı bıçak ile bıçaklayıp boğazını kesip polisi polisi aradı. Tanış, "Namusumu temizledim, gelin beni alın" dedi.

Sevk edilen polisler olayda kullanılan ve hepsi bıçaklama esnasında eğrilen bıçaklara polis el koydu. Tanış polisteki ifadesinde eşinin boğazını keserken neden tespi kullandığını anlatırken "Evin her tarafına kan bulaşmasın diye kullandım" dedi.

NAMUS CİNAYETİ DEĞİL
Öldürülen Canan Tanış'ın ailesi evlerinde taziyeleri kabul ederken; ağabeyi Kenan Karakuş, eniştesi ve kardeşi arasında her çiftin arasında zaman zaman çıkan ve incir çekirdeğini doldurmayan tartışmalar olduğunu söyledi. Onları barıştırmalarına rağmen eniştesinin şiddet uygulaması nedeniyle kardeşinin boşanmak istediğini belirten Karakuş, "Vedat, inşaatlarda çalıştığı için evi otel gibi kullanıyordu. Eve geldiğinde ise 4 çocuğuna bakan kardeşim ile sudan sebeplerle tartışıp ona şiddet uyguluyormuş. Kardeşim olayı bize yansıtmadığı için biz şiddet uyguladığını sonradan öğrendik. Kardeşim son olarak 'Eğer böyle devam edeceksen boşanalım, 4 çocuğuma ben bakarım sen istersen git yeniden evlen bir hayat kur"demiş. Bunun dışında başka sebep yoktur" dedi.

Vedat Tanış'ın 50 bin lira kredi borcu olduğunu söylediği ve bunu ödemek için oturdukları evi satmayı planladığını söyleyen Kenan Kurakuş, şunları söyledi:

"Vedat ve Canan 16 yıl önce severek evlendiler ve 4 çocukları oldu. Vedat, olay günü boşanmak istediğini söyleyen kardeşimle tartışıp ona vuruyor. Daha sonra 4 çocuğu dışarı çıkartıp onu bıçaklarla öldürüyor ve sonradan öğrendik polisi arayıp namusunu temizlediğini söylüyor. Olayın namus ile bir alakası yoktur, kardeşimin ve bizim adımızı karalamaya çalışıp yargılanma sırasında ağır tahrik ve ceza indiriminden yararlanmak istiyor. Bu bile olayı daha önceden planladığını gösteriyor. Ani gelişen bir olay değil. Bizim ailemizi ve kardeşimi herkes tanır, kardeşimin eşini aldattığını dair tek bir insan dahi çıkamaz. Hem kardeşimi öldürdü, hem 4 çocuğunu babasız bıraktı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler