YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kendini Polis Olarak Tanıtan 6 Tecavüz Sanığına 55'er Yıl Hapis

- DİYARBAKIR'DA 2013 yılında, kendilerini polis olarak tanıtarak, otomobilde erkek arkadaşı ile sohbet eden 29 yaşındaki kadını kaçırıp, defalarca tecavüz eden ve

- DİYARBAKIR'DA 2013 yılında, kendilerini polis olarak tanıtarak, otomobilde erkek arkadaşı ile sohbet eden 29 yaşındaki kadını kaçırıp, defalarca tecavüz eden ve arkadaşını döverek üzerindeki değerli eşyaları alan 3'ü tutuklu 6 sanığa 55'er yıl 9'ar ay hapis cezası verildi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 3 sanık hakkında da tutuklama kararı çıkardı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay 26 Kasım 2013 günü saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Bir aracın içinde sohbet eden 29 yaşındaki S.B. ile erkek arkadaşı 45 yaşındaki İ.Ç., polis olduklarını söyleyen kimliği belirsiz 4 kişi tarafından sopalarla dövülerek, Devegeçidi Baraj gölü piknik alanına götürüldü. Olay yerinde 4 kişinin genç kadına tecavüz ettiğini belirten savcı, şüphelilerin telefonla çağırdığı 2 kişinin de genç kadına defalarca tecavüz ettiğini kaydetti. Şüphelilerin, İ.Ç.'nin üzerinde bulunan 1600 lira ile maddi değeri olan eşyaları yağmaladıktan sonra mağdurları serbest bıraktığını belirten savcı yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını, ancak şüphelilerin kimliklerinin tespit edilemediğini kaydetti.
Olaydan 2 gün sonra mağdur S.B.'yi gizli numaradan arayan bir kişinin genç kadınla görüşmek istediğini belirten savcı, arayan kişinin şüphelilerden biri olma ihtimali üzerine araştırma başlatıldığını ifade etti. Yapılan araştırma sonucunda 9 şüphelinin tespit edildiğini ifade eden savcı, bunlardan 6'sının mağdurlar tarafından teşhis edildiğini kaydetti. İddianamede şüpheliler R.A., M.S.A., A.A., M.S.Ç., M.Y.K., H.A., M.H.A., A.Ç. ve Ş.K.'nin 'Nitelikli cinsel saldırı', Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Nitelikli yağma' suçlarından 80'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
İddianamenin kabul edilmesinin ardından 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına 2014 yılında Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Dava sürecinde ifadeleri alınan sanıklar suçlamaları kabul etmezken, mağdurlar ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Davanın bugün görülen 24'üncü duruşmasında söz hakkı verilen savcı, sanıkların cezalandırılması yönündeki görüşünü tekrar ettiğini söyledi. Söz hakkı verilen tutuklu sanıklar A.Ç., M.S.A. ve M.S.Ç. ise beraatlerine karar verilmesini istedi.
ÜST SINIRDAN VE İNDİRİMSİZ CEZA VERİLDİ
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanıklar M.S.A., A.A., M.S.Ç., H.A., A.Ç. ve Ş.K.'nın 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Nitelikli yağma' suçlarından 55'er yıl 9'ar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanıkları işledikleri tüm suçlar için ayrı ayrı üst sınırdan cezalandırıldığını belirten mahkeme, işlenen her bir suç için 3'er kez ceza artırımı uygulandığını kaydetti. Kararda, sanıkların suç işlemeye yatkın kişilikleri ve pişmanlık duymamaları dikkate alınarak herhangi bir ceza indirimi yapılmadığı da ifade edildi.
Tutuklu 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, ceza alan sanıklar A.A., H.A. ve Ş.K. hakkında da tutuklama kararı çıkardı. Mahkeme olay sırasında orada bulundukları kanıtlanamayan sanıklar R.A., M.Y.K. ve M.H.A.'nın ise beraatlerine karar verdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler