YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis, 'suça Sürüklenen Öğrenci' Listesi Yapıp Uyardı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından 2 Ekim 2014- 30 Kasım 2014 tarihleri arasında başta toplumsal olay, gösteri, yürüyüş

Polis, 'suça Sürüklenen Öğrenci' Listesi Yapıp Uyardı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından 2 Ekim 2014- 30 Kasım 2014 tarihleri arasında başta toplumsal olay, gösteri, yürüyüş ve diğer suçlarlara karıştıkları tespit edilen ve haklarında işlem yapılan yaklaşık 200 öğrenciyi tespit ederek liste hazırladı. Çocukların ad, soyadı, baba ve anne adları, nüfus bilgileri, eğitim durumları ve şubeye geliş sebeplerinin yazıldığı listeler daha sonra Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.
'Suça Sürüklenen Çocuklar' konulu Emniyet Müdürlüğü'nden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıda, şöyle denildi:
"Müdürlüğümüz, Çocuk Şube Müdürlüğü'nde 02.10.2014-30.11.2014 tarihleri arasında suça sürüklenen çocuklardan okula gidenlerin listesi ekte sunulmuştur. Ekli listelerle bilgilere verilen çocukların durumları hakkında Müdürlüğünüzce gerekli çalışmaların yapılması hususunu arz ederim."
Emniyet Müdürlüğü'nün 'Suça Sürüklenen Çocuklar' konulu yazısını alan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü de, çocukların isimleri ve bilgilerinin bulunduğu listeleri okul müdürlüklerine göndererek, gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Suçu sürüklenen çocuklar arasında imam-hatip okullarında eğitim gören çocuklarında bulunduğu belirtilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü Din Eğitimi Eğitim-Öğretim öğrenci işlemleri bürosundan imam-hatip okullarına gönderilen yazıda, "Ekli listede adı geçen çocukların ilçeniz tüm imam-hatip okullarında durumları araştırılarak bilgilerine rastlanan öğrenciler hakkında gerekli çalışmaların yapılması hususunda gereğini rica ederim" denildi. "ÇOCUKLARA PİSİKOLOJİK DESTEK SUNULACAK" Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Emniyet'in hazırladığı listede 2 aylık sürede yaklaşık 200 öğrencinin olaylara karışıp 'Suça sürüklenen çocuk' diye haklarında işlem yapılmasının doğru olduğunu, sayının çok yüksek olduğunu söyledi.
Bu öğrenciler okullarda tespit edildikten sonra rehberlik servislerinde öğretmenler, aileleri ve öğrencilerle görüşerek davranışlarını takip altına alacak. Gerek görülmesi halinde haklarında hazırladıkları raporları ilçe Rehberlik Araştırma Merkezleri'ne gönderecek ve burada yapılacak çalışma ile gerek duyulması halinde söz konusu öğrencilere psikolojik destek sunulacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler