YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehitler için Diyarbakır’da tören yapıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerler...

Şehitler için Diyarbakır’da tören yapıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için Diyarbakır’da tören yapıldı. Şehitler, törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Şırnak’ta terör örgütünce düzenlenen saldırı sonucu şehit olan 3 asker için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Şırnak’tan, bu sabah helikopterle Diyarbakır’a getirilen şehit askerlerden Şehit Yüzbaşı Erdal Okul (Tokat), Şehit Jandarma Komando Er Yusuf Aktan (Adana) Şehit er Onur Karakuş (İstanbul) için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi.
Basın mensuplarının alınmadığı tören yaklaşık 20 dakika sürdü. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, şehitlerin özgeçmişleri okunmasıyla süren tören son buldu. Askerlerin omuzlarında ambulanslara konulan şehitlerin cenazesi, memleketlerine gönderilmek üzere ambulanslarla Diyarbakır Havaalanı’na götürüldü.
Törene; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ın yanı sıra askeri erkân katıldı.
Şehit Yüzbaşı Erdal Okul’un naaşı Tokat’a bağlı Ataköy’e, Şehit Jandarma Komando Er Yusuf Aktan’ın naaşı Adana’nın Yüreğir ilçesine ve şehit er Onur Karakuş’un naaşı ise İstanbul’a gönderildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler