YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler Yolu Trafiğe Kapatıp Askere Pusu Kurdu

Diyarbakır’da bir grup terör örgütü mensubunun, yolu trafiğe kapatarak olay yerine giden güvenlik güçlerine pusu...

Diyarbakır’da bir grup terör örgütü mensubunun, yolu trafiğe kapatarak olay yerine giden güvenlik güçlerine pusu kurduğu bildirildi. Yolu trafiğe açmak için bölgeye giden güvenlik güçleri ile terör örgütü mensuplara arasında çatışma yaşandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır Lice-Bingöl karayolunun Tuzlaköy mevkiinde PKK’lı teröristler tarafından kesildiğine dair vatandaşlar tarafından jandarma birimlerine ihbar yapılması üzerine karakoldaki zırhlı araçlar ve jandarma özel harekat timleriyle olay bölgesine müdahale edildiği belirtildi.

Olay yerine intikal eden güvenlik birimlerine teröristler tarafından ateş açıldığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi: “Ateşe cevap verilerek bölge yoğun ateş altına alınmıştır. Bunun üzerine teröristler bulundukları yerlerden ormanlık alan içine doğru kaçmışlardır. Teröristler tarafından kesilen yol jandarma tarafından trafiğe açılmış, yolun açıldığı vatandaşlara anons yapılarak her türlü tedbir alınmıştır. Olay bölgesine teröristlerce 3 adet roket atılmış, zırhlı araca yönelik bir el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Çatışma sonucu herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 2 metre ebadında çukur açılmıştır. Yolu kesilen vatandaşlar da olay üzerine güvenlik güçlerini alkışlayarak sevgi gösterisinde bulunmuşlardır.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler