YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tpao Ve Shell Silvan'da Kaya Gazı Arıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kaya gazı arama çalışmalarını sürdürüyor.Silvan...

Tpao Ve Shell Silvan'da Kaya Gazı Arıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kaya gazı arama çalışmalarını sürdürüyor.

Silvan ilçesine bağlı Sarıbuğday köyünde başlatılan kaya gazı arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sarıbuğday köyünde büyük bir saha kuran TPAO, 4 bin metre derinliğinde kuyu açarak kaya gazı arıyor. 60 dönüm arazi üzerine kurulan şantiyeye işçilerin kalması için konteynırlar yerleştirildi. Arazi sahibi Nurettin Daşlık, arazisinde kaya gazı arandığını söyledi. Daşlık, TPAO’nun haziran ayında geldiğini ve petrol aramak için izin istediğini belirterek, "Ekin zamanıydı, ekinleri biçtikten 3 ay sonra tekrar geldiler, bizim de ekinler bitmişti ve çalışmaların yapılması için izin verdik. Çalışmanın yapıldığı alanda dönüm başına 10 bin lira teklif verildi ama ben bunu kabul etmeyerek dönüm başına 25 bin TL istedim. Toplam 18 dönüm 500 metrekarelik arazimde çalışma yapılıyor. Köyden benden bu araziyi isteyen çok kişi vardı. Ben o fiyata kimseye de vermedim. Komisyondan gelenler arazilerini 99 yıllığına dönümü 9 bin TL’den kiralamak istediğini söylediler. Henüz bir kontrat yapmadık. Arazimizde böyle bir çalışmanın yapılması bizi mutlu ediyor. Burada bize iş verirlerse daha çok mutlu olacağız. İşsizlik yüzünden gurbete çıkmak zorunda kalıyorum. Burada iş olursa neden gurbete gideyim. Henüz bir anlaşma sağlamadık ama çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar henüz para almadık" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir TPAO görevlisi ise, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman bölgesinde çok büyük kaya gazı rezervleri olduğu bilgisinin ellerinde bulunduğunu belirterek, TPAO ve Shell’in Batman, Ergani ve Adıyaman’da da arama yapacağını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler