YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Özlü: Hafta Sonu Çalışmak Isteyen Fabrikaların Izin Şartını Kaldırıyoruz

- BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reformu Paketi'ndeki maddeyle hafta sonu çalışmak isteyen fabrikaların izin alma şartını kaldırdıklarını söyledi. Bakan

Bakan Özlü: Hafta Sonu Çalışmak Isteyen Fabrikaların Izin Şartını Kaldırıyoruz

- BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reformu Paketi'ndeki maddeyle hafta sonu çalışmak isteyen fabrikaların izin alma şartını kaldırdıklarını söyledi.
Bakan Özlü, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde belediyenin düzenlediği iftarda konuştu. Bakan Faruk Özlü, "Huzur içinde yaşamak istiyorsak bir an olsun zafiyete düşmeden uyanık ve cesur olmak durumundayız. Bu coğrafya zafiyeti kaldırmaz. Dış politikada nabza göre şerbet vermeyeceğiz. Birileri çıkıp Ak Parti'nin dış politikasını eleştirebilir. Türkiye asla edilgen dış politika izlemez. Bizim hükümetlerimiz boyunca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye asla edilgen dış politika izlemedi. Bundan sonra da izlemeyecek. Biz öncü oluruz, belirleyici oluruz, yön tayin eden oluruz. Bizim diplomasi anlayışımızda nabza göre şerbet verme olmaz. Her daim proaktif, canlı, caydırıcı, uyanık olmaya devam edeceğiz. Terörü kaynağında yok etmeye karalıyız. Dağları, tepeleri onlara dar edeceğiz Allah mehmetciklerimizin yardımcısı olsun" dedi.
Zeytinlikler tartışmasına değinen Bakan Özlü, "Ak Parti zeytinlik alanlarını yok edecekmiş. Böyle bir söz, cümle tamamen vicdansızlıktır. Ezberlenmiş cümlelerle muhalefet yapıyorlar. Bundan 78 sene önce 1939 yılındaki zeytincilikle ilgili kanun, günümüz ihtiyaçlarını karşılamıyor. İhtiyaçlar devam ettiği sürece yeni düzenlemeler yapılabilir. Size soruyorum; elinizi vicdanınıza koyun, söyleyin. Bunun neresinde zeytinlik katliamı var? Bizim dönemimizde 72 milyon zeytin ağacı dikildi" diye konuştu.
Bakan Özlü, Manisa'da askerlerlerin zehirlenmesi konusuna da değinerek, "Kışladaki zehirlenme olayı hakkında soruşturma yürütülüyor. Milli Savunma Bakanı üzerinde çalışıyor, aydınlatılacak. Henüz kesinleşmiş bir kanaat yok" dedi.
Bakan Özlü, Üretim Reformu Paketi'ndeki maddeyle hafta sonu çalışmak isteyen fabrikaların izin alma şartını kaldırdıklarını da belirterek, "Hafta sonu tatilinde fabrikalar çalışmak için izin alması gerekiyordu bölgelerden. Bu izin alma şartını kaldırdık. Hafta sonu tatili yerinde duruyor. Herke tatilini yapacak. Hafta sonu çalışmak isteyen fabrikalar belediyelerden izin almak zorunda değil. Belediyelere para ödüyordu sanayicimiz. Onu da ödemeyecek, kaldırdık" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler