YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düzce Belediye Başkanı Bayram Gündemi Değerlendirdi

Düzce Belediye Başkanı İsmail, düzenlediği basın toplantısında kararlı ve azimli çalışmalar yaptıklarını belirterek, önemli yol...

Düzce Belediye Başkanı Bayram Gündemi Değerlendirdi

Düzce Belediye Başkanı İsmail, düzenlediği basın toplantısında kararlı ve azimli çalışmalar yaptıklarını belirterek, önemli yol kat ettiklerini söyledi.

Başkan Bayram, belediyeye yönelik eleştirilere de cevap vererek “Bizim yaptığımız çalışmalar üzerinden muhalefet yapılıyor. Mesnetsiz söylentiler bizi üzüyor. Biz birileri için değil, vatandaşımızı mutlu etmek için çalışıyoruz” dedi.

Başkan İsmail Bayram yerel yönetimde 3,5 yılı doldurduklarını ve dönemlerinde söz verdiklerini gerçekleştirmenin peşinde olduklarının altını çizdi ve “Bunları büyük ölçüde tamamladık. Henüz yapamadıklarımızı da projelendirdik, çalışıyoruz. Düzce’de kangren haline gelmiş sorunlar vardı ve biz bunların üstesinden geldik. Hayata geçirdik” dedi.

Düzce’de tüm mahallelerle birlikte genel anlamda şehir standardı oluşturmayı hedeflediklerini ve buna göre çalıştıklarını ifade eden Başkan Bayram bu hedefe varmak için kararlı olduklarını ve azimle çalıştıklarını belirtti.

YENİ ÇEVRE YOLLARI AÇILACAK

Düzce’nin şehir merkezine sıkıştığını vurgulayan Başkan yeni projelerle genişleme planları hazırladıklarını söyledi ve “Bunun için yeni çevre yolları açıyoruz. Bazı yollarımızı genişletiyoruz, bazı yolları ise yeni açıyoruz. Yeni çevre yolları ile trafik büyük ölçüde rahatlayacaktır. Yeni açtığımız Hürriyet caddesinin devamını açmak için çalışıyoruz, ardından Olimpiyat mevkiinde benzer bir bulvar açacağız, kavşak düzenlemesi yapacağız. Yol açmak, süreç açısından uzun ve maliyetli uygulamalardır. Ama biz iddialıyız. Çevre yolları bittiğinde Düzce’nin etrafını çember gibi sarmış olacağız. Uzun yıllardır Düzce’de yol açılmadı. Bu çalışmalarla komple bir şehir standardı oluşmuş olacak” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TERMİNAL

Başkan Bayram, Düzce’nin en önemli yatırımları arasında Kentsel Dönüşüm ve Terminal projesini gösterdi.

Camikebir Mahallesi’nde uyguladıkları kentsel dönüşümde sona gelindiğini belirten Bayram “Bu proje yapılaşma adına sorunlu olan bir bölgenin ıslahıdır. Bu alanda 700 kişiye yakın hisse sahibi ile görüşüldü ve yerlerine ilişkin ödemeler yapıldı. Teslim aldığımız son binada yıkıldı. Bu aşamadan sonra da ihale süreci başlayacaktır. Şehrin tam merkezinde bulunan bu yer için uzun soluklu ve süreçli bir dönem geçirdik. TOKİ ile görüşme aşamasındayız. Daha sonra da yapılaşma için kazma vurulacak” şeklinde konuştu.

İNŞALLAH TERMİNALİ BİZ YAPACAĞIZ

Başkan Bayram, Düzce’nin söylenildiği gibi 10 yıl değil, 17 yıldır terminalinin bulunmadığını belirterek “Şimdi ki AVM’nin bulunduğu alanda şehir terminali bulunuyordu. 1995 tarihinden itibaren burada inşaat başlayınca terminal yeri sorun oldu. Başka yerde düzenleme yapılmadı. Biz bu süreci tamamlıyoruz. Terminalin yeri imar planında tanımlanmıştır. Yatırım gerçekleşmeden bu konuda kesin açıklama yapmamız doğru olmaz ancak biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim amacımız şehirlerarası terminal ile şehir içi terminalini birbirini olumsuz etkilemeyecek şekilde bir araya getirebilmektir. Derli toplu ihtiyacı cevap verecek şekilde yapacağız” dedi.

Terminal yatırımına başlamak istediklerini belirten Bayram “İnşallah terminali biz yapacağız” diye konuştu.

3.5 YILDA BU KADAR OLDU

Bayram, 1995 yılına dayanan bir proje olan Kültür Merkezini 3,5 yılda kaba inşaat haline getirdiklerini ifade ederek “Bu proje 1995 yılına dayanan bir projedir. Biz alıp gündeme getirdik. Şu ana kadar da kaba inşaatını bitirdik. Süremiz içinde de tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

KATI ATIK TESİSİ BELEDİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İsmail Bayram, Katı Atık Depolama Tesis projesinin Bakanlıkta onay aşamasında olduğunu söyledi. Katı Atık projesinin enerji üretimi ve çevre bilinci adına önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Başkan Bayram, “Bunun için projemiz onayda. Onaylanır onaylanmaz süreç başlayacak. Bu proje Düzce için çok önemli ve ciddi projedir. Yatırım büyüklüğü nedeniyle zaman gerekiyor. Çok ciddi bir projedir. Düzce adına ciddi bir kaynak olacak. Çevre bilinci adına yapılan bir çalışma ve enerji üretimi gelir getirici bir çalışma olacak” dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Belediye Başkanı İsmail Bayram, hizmetin olduğu yerde eleştirilerin olmasının da çok doğal olduğunu belirterek “Ancak bunun için ölçüsü doğru bilgilerle, karalamaya yönelmeden, haksızlık yapılmadan olmasıdır” dedi. Eleştirilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Bayram “Biz birilerini mutlu etmek için değil vatandaşı mutlu etmek için çalışıyoruz” dedi.

Gerek CHP ve gerekse MHP il başkanlarının belediyeye yönelik eleştirilerinde ele alınan konuların bilgi eksikliği içinde olduğunu savundu.

Basında yer alan sokak aydınlatma lambaları ile ilgili CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu’na da yanıt verdi. Bayram, Enerji Bakanlığının enerji verimliliği çalışmaları kapsamında yapılan bir çalışma olduğuna dikkat çekerek “Aydınlatma direklerinin standartlaştırılması konusu ilgili Bakanlığın tasarrufu ve uygulamasıdır. Tüm Türkiye’de gerçekleştirilen bir uygulamadır. Enerji verimliliği kapsamında aydınlatma direkleri sarfiyatında belirli kriterler belirlenmiştir. Bunun için Düzce’de 90 kişilik bir heyet çalıştı. Düzce’de birçok yerde aydınlatma direklerinin standartlara uymadığı belirlendi. Çünkü aydınlatma direklerinin sarfiyatını Bakanlık karşılamaktadır. İşlem tamamen TEDAŞ ve SEDAŞ’a ilişkin bir uygulamadır. Belediyenin tasarrufu değildir. Lambalar kalsın deseydik enerji maliyetini ödememiz gerekiyordu. Ayrıca söylendiği gibi direklerin dikildiği dönemde ben Belediye Başkan Yardımcısı değil, Meclis üyesiydim” diye konuştu.

DÜZCE’YE ALIŞVERİŞ MERKEZİ KAZANDIRDIK

Alışveriş merkezi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan “Biz bu harabeyi Düzce’ye kazandırdık” dedi.

Başkan şöyle konuştu; “Alışveriş Merkezi ile ilgili iddialar ise karalamaya yönelik iddialardır. AVM bugünkü noktada değil de eski durumda olsaydı ne söylenecekti acaba? Biz bu harabeyi Düzce’ye kazandırdık. Bugün bu binadan yararlanan binlerce insan var. Bu bina şehre bir ruh katmıştır. Bu binada bizim de belediye olarak hissemiz vardı. Bunların bir kısmını satışa çıkardık. Bu da ihale ile gerçekleşti. Yasal olmayan hiçbir durum yok. Her işlem hukuk çerçevesinde gerçekleşmiştir. Herkes biliyor ki belediyemiz şeffaf bir belediyedir. Türkiye’de ihalelerini, meclis toplantılarını internet üzerinden canlı yayınlayan çok az belediye vardır.”

MÜTEAHHİT FİRMAYA BAĞLI

Belediye Başkanı İsmail Bayram, TOGEM’de görevli AK Parti Kadın Kolları Başkanının ise Belediye bünyesinde değil, taşeron firmaya bağlı olduğunu belirtti. Bayram, konuyla ilgili şunları söyledi: “Söz konusu kişi belediyede değil, belediyenin hizmet satın aldığı müteahhit kadroda çalışmaktadır. Çeşitli müteahhit firmalara ilişkin yaklaşık 550 kişi belediye için çalışmaktadır. Siyaset yapan kişinin iş yapamaz diye bir hüküm yok. O takdirde siyasetçilere iş yapma yasağı getirilmesi gerekir. Bunun dışında gerek belediyede çalışan gerekse müteahhit firmada çalışan hiçbir kimsenin işe gelmeden maaş alması mümkün değildir. Bu tür söylemler çalışanlara haksızlıktır. Belediyenin 900 çalışanı var. Bunlar yıllardır Düzce’ye hizmet eden kimselerdir. Bu tür söylemlerle herkes töhmet altında bırakılırsa haksızlık olur, rahatsızlık oluşturur.”

İsmail Bayram, doğru bilgi için belediyeyi adres göstererek “Bir konunun aslını astarını öğrenmek isteyen herkes belediyeyi muhatap alabilir. Direk muhatabı ile görüşebilir, soru sorabilir, bilgi isteyebilir. Belediyemiz şeffaf bir belediyedir. Tüm hizmetlerimiz internet üzerinden yayınlanmaktadır. Ayrıca bilgi edinme kanalı ile yasal işleme başvurulabilir. Biz bunlara cevap verebiliriz. Yeter ki doğru bilgiye ulaşılmaya çalışılsın, haksızlık yapılmasın, karalama ya da konular üzerinden siyasi rant sağlanmaya çalışılmasın diye konuştu” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler