YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düzce'de Parklardaki Işletmelerin Satışına Protesto

- DÜZCE Belediyesi borçlarının karşılığında Avni Akyol ve Konak parklarındaki işletmeleri Maliye Bakanlığı'na satma kararı alması sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu

Düzce'de Parklardaki Işletmelerin Satışına Protesto

- DÜZCE Belediyesi borçlarının karşılığında Avni Akyol ve Konak parklarındaki işletmeleri Maliye Bakanlığı'na satma kararı alması sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 'Düzce Sivil İnsiyatifi' tarafından protesto edildi. Sivil İnsiyatif sözcüsü Talat Çelik belediye meclisinin kararının hukuki olmadığını belirterek, "Düzce Belediyesi'nin yüklü miktarda borcu vardır ve bu borçlarına karşılık Düzce merkezdeki bazı parkları belediye meclis kararıyla satma kararı almıştır. Belediye meclisi bu karar ile arazi rantçılığının en alasını yapmaktadır" dedi.

Düzce'de 26 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu 'Düzce Sivil İnsiyatifi' Düzce Belediyesi'nin borçlarına karşılık Avni Akyol ve Konak parklarındaki işletmeleri Maliye Bakanlığı'na satma kararı almasını protesto etti. Düzce Belediyesi'nin önünde toplanılırken basın açıklamasında bulunuldu. Sivil İnsiyatif Sözcüsü olan Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Talat Çelik, Düzce Belediyesi'nin şehrin parklarını borçlarından dolayı satmasına karşı durmak için eylemlerle seslerini duyurmak istediklerini belirterek, "Bizler halkız ve Düzce'yiz. Düzce için ve Düzce'nin geleceği için bu şehirde yaşayan ve dikkate alınması gerekenleriz. Düzce'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bir araya gelip oluşturduğu Düzce Sivil İnsiyatifiyiz. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, Düzce Belediyesi'nin yüklü miktarda borcu vardır ve bu borçlarına karşılık Düzce merkezdeki bazı parkları belediye meclis kararıyla satma kararı almıştır. Belediye meclisinin aldığı bu karar yanlıştır ve hukuki değildir. Bu karar er ya da geç hukuktan ve kamu vicdanından geri dönecektir. Belediye meclisi bu karar ile arazi rantçılığının en alasını yapmaktadır. Zaten var olan parkların bir kısmı yandaşlar tarafından işletilmekte halkımızın buralardan ücretsiz olarak yeterince yararlanma imkanı bulunmamaktadır" dedi.
Düzce Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Keleş'i belediyenin borçlarına karşılık lüks makam aracı alması nedeniyle eleştiren Talat Çelik, "Ey Düzce Belediye Başkanı bu senin yaptığın halkın taleplerini dikkate almayan, ben yaptım oldu diyen ve halka kendi kararlarını dikta eden bir anlayışın tezahürüdür. Tıpkı bu kadar borca rağmen halkın hafızasıyla alay edercesine milyonluk makam aracı alıp nispet yaparcasına belediye önüne park ettiğiniz gibi" diye konuştu. Talat, Düzce Sivil İnsiyatifi olarak, Düzce Belediyesi'ne şu soruları sordu:
-Düzce Belediyesi'nin ne kadar borcu vardır?
-Bu 15-20 yıl içerisinde hangi hizmetlere karşı ne kadar borçlanılmış, kalem kalem açıklanmasını istiyoruz.
-Şu anda Düzce merkezdeki parkları kimler işletiyor. Bu parkları işletenlerin siyasi partinizle bir bağlantıları var mı? Bu parklardan belediye aylık ne kadar kira alıyor? Kira ödemeyen var mı?
-Parklardan sonra nereleri satmayı düşünüyorsunuz?
Talat eylemlere devam edeceklerini açıklayarak, "Düzce Sivil İnisiyatifi olarak halkın malı olan ve ücretsiz olarak diğer illerde olduğu gibi bu parkların özgürce kullanılmasını sağlayıp, satılmasını engellemek için bir dizi eylem ve etkinlik yapacağız" dedi. Yarın imza kampanyası başlatacak olan Düzce Sivil İnsiyatifi, pazartesi günü ise yürüyüş düzenleyerek protestoda bulunacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler