YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

162 Kilo Ağırlığındaki Erhan'ın Tek Hayali Yeniden Koşabilmek

Engin ÖZMEN/EDİRNE, Özel bir şirkette proje koordinatörü Erhan Çelik, çocuk yaşlarından itibaren aşırı kiloları nedeniyle zorluk çektiğini söyledi. 2008 yılında aşırı

162 Kilo Ağırlığındaki Erhan'ın Tek Hayali Yeniden Koşabilmek

Engin ÖZMEN/EDİRNE, Özel bir şirkette proje koordinatörü Erhan Çelik, çocuk yaşlarından itibaren aşırı kiloları nedeniyle zorluk çektiğini söyledi. 2008 yılında aşırı kilosu nedeniyle midesine kelepçe taktırdığını ancak, yine de kilo vermeyi başaramadığını ifade eden Çelik, Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatına alındı. Daha önce takılan mide kelepçesi çıkarılan Çelik'in midesinin 3'te 1'i operasyonla alındı.
Operasyon öncesinde son 10 yılda aşırı kiloları nedeniyle hızlı yürüyemediğini ve koşamadığını anlatan Erhan Çelik, tek hayalinin yeniden koşabilecek kiloya inmek olduğunu söyledi. Şu anda 162 kiloda olduğunu ifade eden Çelik, şöyle dedi:
"Ben çocukluktan bu yana kiloluyum. Bu zamana kadar kilo vermek için diyetler yapıldı ancak bir sonuç alamadım. 2008 yılında kelepçe ameliyatı olmaya karar verdim. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde mide kelepçesi ameliyatı oldum. Bir miktar kilom düştü, sonradan kendini topladı ve 162 kiloya kadar çıktık. Daha sonra mide küçültme ameliyatı olan kişilerle görüştüm. Bu hastanede ameliyat olanlarla görüştüm ve mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdim."
"TAVSİYEM BOĞAZLARINI TUTSUNLAR"
Aşırı kilolarından dolayı yürüme zorluğu çektiğini söyleyen Çelik şunları söyledi:
"Bacaklarımda şişlik ve morluklar var. Nefes alamıyorsunuz, uyku zorluğu çekiyor, yüksek tansiyon hastası oluyorsunuz. Şeker peşinden geliyor, henüz bende olmadı ama devamında geliyor, fazla yaşlanmadan 45 yaşında ameliyat olmaya karar verdim. Tabii ki hedefim; 62 kiloya düşmek. 15 yaşından beri kilo alıyorum. 1 yıl içerisinde 100 kilonun altında inmek istiyorum. Hayalim koşmak, en az 10 yıldır koşamıyorum. Aşırı kilolardan nefes duruyor. Tansiyon geliyor peşinden. O nedenle hiç koşamadım ve artık koşmak istiyorum. Aşırı kilo almamak için tavsiyem boğazlarını tutsunlar. Çünkü can boğazdan gelir ama boğazdan da gidiyor."
Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Dr. Ali Tardu, obezite hastası Erhan Çelik'in midesindeki kelepçenin alınarak, mide küçültme operasyonu yapılacağını söyledi. Her obezite hastasının ameliyata alınmadığını anlatan Tardu, şöyle dedi:
"Şu anda kilosu 162, vücut kitle endeksi 54 olan bir hastamız. 8 yıl önce gastrit bant ameliyatı olmuş, halk arasında kelepçe denilen. Ameliyattan sonra 20 kilo vermiş ama daha sonra yeniden almaya başlamış. Mide küçültme ameliyatı yapacağız. Biz her obez hastayı ameliyat etmiyoruz. Bunun için oluşturulmuş kriterler var. Bu hastaları da hemen ameliyat etmiyoruz. Daha önce sıkı diyet yapmış olması ve başarılı olamadığını görmemiz şart. Biz her hastamızı diyetisyene göndeririz ve bu yöntemlere cevap vermediğini görünce ameliyata alıyoruz. Her hastayı vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olsa bile ameliyat etmek doğru bir yaklaşık değil."
Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde son 3 ayda 15 obezite hastasının mide küçültme ameliyatına alındığını belirtildi.

162 Kilo Ağırlığındaki Erhan'ın Tek Hayali Yeniden Koşabilmek162 Kilo Ağırlığındaki Erhan'ın Tek Hayali Yeniden Koşabilmek162 Kilo Ağırlığındaki Erhan'ın Tek Hayali Yeniden Koşabilmek

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler