YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balkan Gençlik Treni Balkan Türküleri Eşliğinde Hareket Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Balkan Gençlik Treni’nin ikincisi Edirne’den yola çıktı. Türkiye’nin çeşitli...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Balkan Gençlik Treni’nin ikincisi Edirne’den yola çıktı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen toplam 120 genç, Balkan türküleri eşliğinde Edirne’den uğurlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve Balkanlar’daki Osmanlı mirasını ve tarihini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla yola çıkan ‘Balkan Gençlik Treni’nin ikincisi Edirne’den hareket etti. 12 gün boyunca 7 farklı Balkan ülkesini ziyaret edecek gençleri uğurlamaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez de katıldı. Tören öncesi kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, ülkemizde düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları öncesinde bir Türk mucizesi gerçekleştiğini ifade ederek, “Yunanistan yapamayacağını anlayınca 17 ay kala Akdeniz Oyunları bize verildi ve bir Türk mucizesi gerçekleşti. 17 ayda 54 tesis yapıldı” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ise bundan sonraki süreçte de gençlere yönelik projelerin devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı mini bir konser verdi. Balkan ve Rumeli türküleri seslendiren Kaşıkçı, söylediği şarkılarla 120 gence yolculuk öncesi moral verdi. Daha sonra gençler valizlerini trene yükledi ve 12 gün sürecek yolculuğa çıktı. Gençleri Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ve Bakanlık Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Edirne Tren Garı’ndan uğurladı. Balkan Gençlik Treni, Edirne-Bükreş-Budapeşte-Zagreb-Saraybosna-Belgrat-Üsküp ve Selanik güzergahlarını kullanacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler