YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buğdayın Verimi Geçen Yıla Oranla Düştü

Üretici geçen yıla oranla bu yıl buğdayda verimin düştüğünü söyledi.Edirne Ticaret Borsasında buğdayını ofise teslim...

Buğdayın Verimi Geçen Yıla Oranla Düştü

Üretici geçen yıla oranla bu yıl buğdayda verimin düştüğünü söyledi.

Edirne Ticaret Borsasında buğdayını ofise teslim eden çiftçiler, yağışın buğdaya göre zamanında olmadığına bağlayarak, Cenabı Allahın takdiri şeklinde yorumladı.

Tayakadın Köyü'nden 60 yaşındaki Recep Süt "Verim normal pek aman aman fazla değil. İklim şartları buna etken. Yağış aldık ama zamanında alamadık. Cenabı Allah'ın takdiri, şu an sıcakların zararı yok. 500 kilo bekliyorduk ama 300 kilo aldık. Hep doğanın etkileri bunlar. Fiyatlar normal, Allah vermedikten sonra fiyatlar bin Lira olsa ne olacak? Ama 500 kilo biçseydik fiyatlar iyi gelirdi” dedi.

“ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ÇİFTÇİYİM"

Hacıumur Köyü'nden 57 yaşındaki İsmet Orozbay, çocukluğundan beri çiftçilikle uğraştığını ifade ederek, "O kadar çok ihtiyaç yok ama, yağmur yağsa iyi olur. 150 dekar yer ektik 400 kilo kadar ürün aldık. 10 gün esen sıcak rüzgar Buğday'ın çabuk olmasını sağladı. Ondan dolayı verimler biraz düşük oldu. Geçen yıla göre verim düşük. Geçen yıl 500 kilo biçtiysek bu sene 350 - 400 kilo biçtik. Şu anda ofisin verdiği fiyatlar iyi. Ama tüccar arkadaşların verdiği fiyatlar düşük. Arada 10 kuruş fark var. Ofis şu anda iyi malı 748 -750 Lira'ya alıyor Tüccar ise 650 - 660 Lira'ya alıyor. İki günde bir araba teslim ediyoruz. Randevuyla ile gelirsen bir günde teslim edebiliyorsun. Ama randevusuz gelirsen iki günde malı teslim edebiliyorsun. Randevu aldık ama randevu günü geç olunca bazı sıkıntılarımız var, satmak zorunda kalıyoruz. Kazancımız girdi masraflarını kafa kafaya olmasa da biraz harçlık kalıyor. O da kendi arazimizi işlediğimiz için kalıyor. Bugün icarla falan yer almış olsak kalmayabilir. Kendi toprağımızı kendimiz işlediğimiz için ucundan bir parça ekmek kalıyor" diye konuştu.

Buğdayın Verimi Geçen Yıla Oranla DüştüBuğdayın Verimi Geçen Yıla Oranla Düştü

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler