YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Önlem

Edirne'de, bulaşıcı hastalıklara karşı etkin önlemler alınacak.

Edirne'de, bulaşıcı hastalıklara karşı etkin önlemler alınacak.

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Meclisi, 'Su ve besinlerle Bulaşan Hastalıklar" ile "Sivrisineklerle Mücadele" konusunu görüştü.

İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ayşegül Doğan'ın da katıldığı toplantıda, su ve besinlerle bulaşan hastalıklarla etkin mücadelede çevre koşullarının olumlu hale getirilmesi, yeterli ve sağlıklı içme-kullanma suyunun temini, kişisel hijyen kurallarına uyulması ve gıda güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarca önlen alınmasına karar verildi.

Buna göre, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı birimi, Halk Sağlığı Laboratuvarları ile hastaneler işbirliği içinde olacak, her hangi bir salgın anında müdahale edebilecek şekilde hazır olacak.

Alınan diğer önlemler şöyle:

"Toplum Sağlığı Merkezi, yerleşim yerlerindeki şebek sularından belirli arlıklarla mikro biyolojik ve kimyasal analizler için numune alacak. Şebekenin uç noktalarında sudaki serbest klor miktarı 0.3 ppm'in altına düşmeyecek şekilde suların klorlanmasının ve klorlamanın usulüne uygun yapılıp yapılmadığını saptamak için belirli noktalar ve özellikle uç noktalardan bakiye klor ölçümlerinin gün içinde en az bir defa yapacak.

Belediye, okul, hastane, otel, cami, öğrenci yurtları, resmi daireler, konutlar gibi yerler ait su depolarının temizlenmesini, arıtma tesislerini periyodik olarak kontrol edecek, içme ve kullanma suyunun kesintisiz olarak şebekeye verilmesini temin edecek, su depolarının temizlenmesi ve bakımı için temizlik ekipleri oluşturacak. Su ve kanalizasyon şebekelerinde olabilecek bakım ve onarım çalışmaları ile su şebek sisteminde olabilecek programlı ve programsız su kesintilerini öncelikle Halk Sağlığı Müdürlüğüne bildirecek.

Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi, şebekede klor tespit edilmemesi veya mikro biyolojik kirlilik tespit edilmesi durumunda ilgili kurumları yazılı olarak uyaracak ve olumsuzlukların giderilmesini sağlayacak. Sağlam kişilere yönelik, özelikle kişisel temizlik kuralları olmak üzere su ve besinlerle bulaşan hastalıklardan korunma yolları hakkında sağlık eğitimleri yapılacak ve halk bilgilendirilecek. Hastalıkların kesin tanısına yönelik olarak laboratuvarların kapasiteleri gözden geçirilecek ve eksiklikleri tamamlanacak. Özelikle hastane acil servislerine ve diğer sağlık birimlerine gastroenterit vakaların çok sayıda başvurması halinde İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı kriz merkezine bildirilecek."

Muhabir: Rahmi Cinokur

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler