YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinsiyet Değiştiren F.y: “rüzgar Ağabeyden Cesaretlendim”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla erkek olan F.Y., Rüzgar Erkoçlar’ın kendisine...

Cinsiyet Değiştiren F.y: “rüzgar Ağabeyden Cesaretlendim”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla erkek olan F.Y., Rüzgar Erkoçlar’ın kendisine cesaret verdiğini söyledi. F.Y., “Rüzgar ağabeyime de hayatında başarılar diliyorum” dedi.

3 buçuk yıldır cinsiyet değişikliği için tedavi gördükten sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüsamettin Top ve ekibi tarafından 5 saatlik süren bir operasyon sonrası cinsiyet değiştirerek erken olan F.Y. (25), ailesinin kendisine bu konuda maddi ve manevi çok destek verdiğini ifade etti. Kendisi gibi cinsiyet değiştirmek için sırada birçok kişi olduğunu söyleyen F.Y., “Bu tür ameliyatları devletin karşılamasını istiyorum” diye konuştu.

“KIZ KIYAFETLERİ GİYMEMEK İÇİN EĞİTİMİMİ YARIM BIRAKTIM”

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nde tedavi gören F.Y., kendisini iki yaşından bu yana erkek gibi hissettiğini belirterek, “Bu psikolojik olarak mı bilmiyorum. Yaş ilerledikçe daha çok baskı oldu. Okula sırf bunun yüzünden gidemedim. Ortaokul mezunuyum. Etek, kız kıyafetleri giymek istemedim. Psikolojim gerçekten çok bozuktu. Birinci sınıftayken bir kızdan çok hoşlandım ama kendim tam emin olamadım. Neden ben başka kızlar gibi bir erkeklerden değil de kızlardan hoşlanıyorum diye çok düşündüm. Hep kafamda bu soru işareti vardı” dedi.

Tedavi süresi boyunca ailesinin kendisine maddi ve manevi destek olduğunu ifade eden F.Y., “Onlar olmasaydı belki ben buraya kadar gelemezdim. Onları çok seviyorum. Arkadaşlarım, hocalarım çok önemli. Onların dualarıyla başarılı operasyonlar geçirdim. Arkadaşlarımız da hayatı güzel yaşamak isterler. Böyle sorunlar olunca onların da psikolojileri bozuldu. Devletimiz bana yardım etti. Sade bana değil arkadaşlarımıza da yardım edecek. Sadece bu ameliyatları SGK’nın karşılamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“RÜZGAR AĞABEYİM CESARETLENDİRDİ”

Son olarak kendisi gibi cinsiyet değiştiren ve daha sonra Rüzgar adını alan Nil Erkoçlar’a da mesaj gönderen F.Y., “Rüzgar ağabeyimizden cesaretlendim. Gazetelere çıktı, haberler oldu. Beni de sevindirdi. Mutluyum. Ona da başarılar dilerim hayatında” dedi.

Doç. Dr. Hüsamettin Top ise, bu tür cinsiyet değiştirme ameliyatlarının birden çok aşama ile gerçekleştirildiğini kaydederek, “Bunların son safhası olan dış genital organ yapılması ameliyatını gerçekleştirdik. Başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Şu anda sağlıklı bir şekilde hastayı takip etmekteyiz” diye konuştu.

Top ayrıca, cinsiyet değiştirmeye karar veren bir hastanın 6 yıllık süreci geçirmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

F.Y.’nin, önümüzdeki günlerde hastaneden taburcu edileceği öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler