YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Sağduyu Çağrısı (2)

SONUÇ BİLDİRGESİNDE İSLAMOFOBİ VURGUSU Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Edirne’deki bir otelde 3 gündür süren 30’ncu istişare toplantısının ardından 18 maddelik

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Sağduyu Çağrısı (2)

SONUÇ BİLDİRGESİNDE İSLAMOFOBİ VURGUSU
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Edirne’deki bir otelde 3 gündür süren 30’ncu istişare toplantısının ardından 18 maddelik sonuç bildirgesini okudu. İslamofobinin bir endüstriye dönüşerek yaygınlaşması, başta Avrupa’da yaşayan Müslümanlar olmak üzere dünyanın her tarafındaki Müslüman varlığına karşı bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Görmez’in, Paris’teki 12 kişinin öldüğü saldırıya dikkat çektiği sonuç bildirgesinde şöyle denildi:
"30. İl Müftüleri İstişare toplantısının hazırlıklarının yapıldığı sırada, Fransa’da dünya kamuoyunu sarsan, önce 12 kişinin ve daha sonra da 6 kişinin ölümüne neden olan hiçbir şekilde kabul edilemez bir terör saldırısı meydana gelmiştir. Avrupa’da yaşayan Müslüman varlığını da yakından etkileyecek olan bu saldırı şiddetle telin edilmiştir. Kim hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddet, vahşet ve ölümle sonuçlanan bu tarz eylemlerin İslâm’a mal edilmesi asla kabul edilemez. İslamofobik eylemler, barış içerisinde birlikte yaşama kültürüne zarar verip, güvenliği ortadan kaldıracak boyutlara ulaşmadan, ilgili ülkeler tarafından gerekli tedbirler alınmalı, yabancı düşmanlığı, ötekileştirme ve ayrımcılıktan uzak durulmalıdır. Bu arada din görevlilerimizin İslamofobi ve bunu körükleyen yanlış dini anlayışlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çok yönlü çalışmalar yapılmalıdır. Dinin kutsal kabul ettiği değerler, inansın ya da inanmasın herkes tarafından saygı duyulması gereken hususlardır. Kutsal değerleri aşağılamak, küçümsemek, istismar etmek, onlara hakaret ve tecavüz etmek, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Müslümanlar, Kur’an’ın evrensel mesajları ve Hz. Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğini esas alarak bunları yapanlardan yüz çevirmeli; tepkilerini İslâm’ın rahmet mesajları çerçevesinde ve makul düzeyde göstermelidir. Tahrikler meşru gösterilerek, şiddet ve ölümle sonuçlanan tepki ve eylemler, hiçbir şekilde İslam açısından kabul edilemez."
Sonuç bildirgesinin okunmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve istişareye katılan din görevlileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da toplantının son bölümünde salonda yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Sağduyu Çağrısı (2)Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Sağduyu Çağrısı (2)Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Sağduyu Çağrısı (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler