YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğumda annesinin basmasıyla bacağı kırılan buzağı ameliyata alındı

Edirne Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği (EDSYB)’ne bağlı Hayvan Hastanesi’nde ayağı kaldırılan 10 günlük buzağı...

Doğumda annesinin basmasıyla bacağı kırılan buzağı ameliyata alındı

Edirne Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği (EDSYB)’ne bağlı Hayvan Hastanesi’nde ayağı kaldırılan 10 günlük buzağı ameliyata alındı.
Merkeze bağlı Hacıumur köyünde yaşayan Veli Keskin’in ineği doğum yaptı. Doğum sırasında yanında kimse olmaması nedeniyle ineğin üzerine bastığı buzağının bacağı kırıldı. Durumu fark eden hayvan sahibi Keskin, buzağıyı alarak Edirne’de açılan Türkiye’nin ikinci hayvan hastanesine getirdi.
Operasyon odasına alınan buzağının önce röntgen filmi çekildi. Sol ön ayağında kırık tespit edilen buzağı ameliyata alındı.
Hayvan Hastanesi’nde ilk kez bir kırık ameliyatının yapıldığını kaydeden EDSYB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Aytin, üyelerinin menfaatinin bulunduğu her yerde 'var' olduklarını söyledi.
Yapılan ameliyatın bunun somut bir örneği olduğunu anlatan Aytin, hastanenin olmaması durumunda hayvanın telef olacağını anlattı.
Aytin, “Bugün buzağının fiyatı belki 500-600 TL. Yapılan ameliyat ise 10 bin TL’yi geçiyor. Bizim için önemli olan candır. Birliğimizin üyelerinin kazanması, hayvancılığın var olmasıdır. Zaman zaman bazı arkadaşlarımızın ters yorumlarıyla karşılaşıyoruz. Tabii ki, bunların da en gerçekçi yeri hastanemizdir. Gelip göreceklerdir.” dedi.
Ameliyatı yapan veteriner hekimlerden Aydın Ermez de operasyonla buzağının ön bacağını açıp operasyonla kırık tedavisi yapacaklarını belirtti.
Ermez, “Eğer bu hayvana operasyon yapılmasaydı ya ayak kaybolur ya da hayvan telef olurdu.” diye konuştu.
Buzağının sahibi Veli Keskin ise “Buzağıyı doğmuş bulduk. Doğum anında yanında olmadığımız için annesi buzağının ayağına basmış. Buraya ameliyathaneye getirdik.” açıklamasını yaptı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler